G-voetbal Kortrijk te gast in Friendship Sports Centre in Amsterdam

Sfeerbeeld tijdens de match tegen vv Koekelare © Dieter Bruneel/Jean-Luc Devos
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

G-voetbal Kortrijk Teens kijkt alweer uit naar een topdag: op zaterdag 22 juni is de ploeg te gast bij onze Noorderburen in Amsterdam. In het Friendship Sports Centre, het enige sportcentrum in Europa dat zich volledig toespitst op kinderen met een beperking, staat een match tegen Ajax Amsterdam op het programma.

Wat in België vooralsnog een droom blijft, is in Nederland een realiteit. Het Friendship Sports Centre in Amsterdam-Noord verrijkt het leven van mensen met een beperking door sport in een unieke en stimulerende omgeving. Het hypermodern sportcentrum biedt 29 sporten aan en is uitgerust met voetbalvelden, atletiekbanen, sporthallen, fitnessruimtes en een state-of-the-art zwembad.

Samenwerking met Only Friends

De zoektocht van Dennis Gebbink, vader van een zoon met een motorische handicap, naar geschikte sportaccommodatie voor jongeren met een beperking leidde tot de oprichting van sportclub Only Friends, voor iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte, en het Friendship Sports Centre als faciliteit en thuisbasis.

G-voetbal Kortrijk/G-sport Belgium onderhoudt nauwe banden met onze Noorderburen en zal ook in de toekomst samenwerken met Dennis Gebbink. “We bekijken waar we de krachten kunnen bundelen en hoe we kruisbestuivingen kunnen realiseren. Na de wedstrijd op 22 juni is er alvast, samen met de hele ploeg, een etentje gepland. Als kers op de taart staat er een stadiumbezoek aan de iconische voetbalclub Ajax op het programma. Het verslag volgt”, zegt Dave Vanhoutte, bestuurder en trainer van G-voetbal Kortrijk/G-sport Belgium

“We bekijken waar we de krachten kunnen bundelen en hoe we kruisbestuivingen kunnen realiseren. Na de wedstrijd op 22 juni is er alvast, samen met de hele ploeg, een etentje gepland” – Dave Vanhoutte

Dankzij de samenwerking met Stad Kortrijk kreeg G-voetbal Kortrijk in 2021 meer en betere faciliteiten. “We verhuisden van de uitvalsbasis in Marke naar de accommodatie van het sportcentrum Lange Munte in Kortrijk, waar de training en thuiswedstrijden plaatsvinden. Met het Friendship Sports Centre als voorbeeld koesteren we een grote droom om een sportcomplex voor de G-sport te realiseren in België.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier