Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck speelt al heel zijn leven bij de Veekaa. “Ik hoop om ooit eerste keeper te worden bij KVK.” © VDB
Redactie KW

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.

“Dit voelt aan als een droom die werkelijkheid wordt”, zegt de jonge Ebbe De Vlaeminck, die net weer in België is na een deugddoende vakantie.

“Eigenlijk wist ik al langer dat dit ging gebeuren. De eerste gesprekken werden in maart al gevoerd. Ik speel al heel mijn jeugd bij de Veekaa. Het was dan ook een logisch gevolg om nu mijn eerste profcontract te tekenen bij de club. Het geeft mij een goed gevoel om te weten dat de club in mij gelooft.”

Leren op de bank

De Vlaeminck kon het afgelopen seizoen vanop de eerste rij mee volgen. Hij blikt erop terug als een intense, maar leerrijke periode.

“Het was een eer om het seizoen vanop de bank te mogen meebeleven. Ik wist dat de kans heel klein was dat ik ooit zou moeten spelen, maar in deze fase van mijn carrière is dat helemaal niet erg. Ik zat er vooral om bij te leren. Het was niet altijd even simpel. In het begin gingen we echt door een aantal moeilijke weken. Maar door de komst van de nieuwe coach, switchte de mentaliteit volledig. Iedereen begon keihard te werken en dat heeft geloond.”

Eerste keeper

Minuten maken bij de eerste ploeg zat er vooralsnog niet in, maar hij droomt er wel van om in de toekomst eerste keeper te worden van KVK. “Vorig seizoen maakte ik mijn minuten bij de beloften en dat is volgend seizoen ook het plan. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk ervaring op te doen.”

“Trainen doe ik wel met de eerste ploeg en daar steek ik ongelooflijk veel van op. Ik ben doelmannen Lucas Pirard en Tom Vandenberghe dan ook heel dankbaar. Het zijn echt twee toffe gasten en ze steunen me al sinds het begin waar nodig. Ik droom om ooit in hun voetsporen te mogen treden en eerste keeper te worden van KV Kortrijk.”

(JDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier