SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen”

Spelers, trainers en omkadering van SK Zillebeke zijn klaar voor een nieuw seizoen. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Na een jaar zonder eerste elftal is SK Zillebeke weer helemaal terug. En niet zomaar om de tijd te doden: het trainersduo Diego Caron – Diederik Pattyn heeft grootse plannen. Ze mikken op een topvijfplaats dit seizoen, met de ambitie om op korte termijn naar derde provinciale te promoveren.

“We hebben een plan”, zegt het trainersduo vastberaden. “Maar laten we beginnen met de top vijf.” Tijdens de ploegvoorstelling bleek nogmaals dat SK Zillebeke een echte familieclub is. Niet alleen omdat iedereen graag op de foto wilde, maar ook omdat er de hele dag eten en drinken klaarstond voor iedereen die met de club te maken heeft.

Diego Caron, terug van een uitstapje naar de nationale dames van SK Staden, en Zonnebekenaar Diederik Pattyn vormen het nieuwe trainersduo. “We hebben weer zaterdagavondvoetbal in de Zandvoordestraat”, vertelt Diego. “De oude garde is terug, de reservespelers krijgen hun kans, en we hebben acht nieuwe aanwinsten, waarvan zes uit derde provinciale. We gaan voor de top vijf en elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen.”

Dezelfde voetbalvisie

Twee trainers die op gelijk niveau staan, dat is vrij uniek. Diederik Pattyn, die ooit training kreeg van Diego, heeft vijf seizoenen bij VKW Vleteren achter de rug. “We vormen een duo met dezelfde voetbalvisie,” vult Diederik aan. “De ambities zijn groot, zowel bij het bestuur als bij de spelers. Bij Zillebeke draait alles om teamgevoel en sfeer en het bestuur doet er alles aan om SK Zillebeke weer op de kaart te zetten.”

Een opvallende nieuwkomer is Andy Dewilde. “Op verzoek van Diego heb ik mijn handtekening gezet. Tien jaar geleden hing ik mijn schoenen aan de wilgen, ik woog 112 kilogram. Door mee te trainen weeg ik nu nog 95 en ik wil naar 82 kilogram gaan. Misschien speel ik mee met de reserven en wie weet word ik de verrassende invaller. Ik kon destijds al scoren en dat is niet veranderd”, grapt Dewilde. Kortom, SK Zillebeke is klaar voor een nieuw hoofdstuk. Met sfeer, vastberadenheid en een flinke portie teamspirit gaan ze de competitie tegemoet. “Het belooft een spannend seizoen te worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier