Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

Onder het goedkeurend oog van voorzitter Arnaud Mahieu, trainer Mathieu Vermeire en secretaris Philippe Castrique werden de troepen geschouwd en voorgesteld op het terrein van US Ploegsteert. © ZB
Anton Peene Reporter

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.

Penningmeester Philippe Castrique (55) kijkt nog even terug op het voorbije seizoen. “Vorig seizoen eindigden we negende met 40 punten. We kenden een goeie start, waarbij we tegen de subtop aanleunden. De laatste maanden was het een pak minder.”

Een van de verklaringen van de mindere terugronde kan misschien extrasportief gevonden worden. Er heerste een tijdje onduidelijkheid over de toekomst van de huidige accommodatie Stade Vanuxeem. “Dat zorgde voor een latere start van de contractbesprekingen. Uiteindelijk is er een oplossing voor volgend seizoen, maar voor de langere termijn is het nog even afwachten.”

Nieuwe kern

Intussen maakte Philippe, die ook voormalig doelman van de club is, samen met de rest van het bestuur werk van een nieuwe kern. “Een vijftal spelers vertrok en we verwelkomen Corentin Ferla (GS Voormezele) en drie spelers van SK Nieuwkerke: Corentin Tordeur, Arno Damman en Lucas Morales. Vanuit de eigen jeugd vervoegen Louis Hugue, Nolan Brouk en Erwan Vincent de rangen. Louis speelde vorig jaar niet door een uitwisseling in Finland. Nolan was vorig jaar nog U17, maar mocht al proeven van de beloften. Daar was hij onze beste speler. Hij kreeg zelfs enkele invalbeurten bij de eerste ploeg, waar hij al de weg naar doel vond.”

USPB start op 12 juli met de eerste training. “Mathieu Vermeire is al drie jaar onze coach. We spelen bekermatchen tegen achtereenvolgens RW Hollebeke, RJH Komen B, KSV Kortrijk en KWS Houthulst B.”

Geen fusie

De andere twee ploegen van het Komense grondgebied fuseerden tot RJH Komen. US Ploegsteert-Bizet is geen vragende partij voor een fusie. “Dat is voor ons uitgesloten. Wij hebben niets gemeen met Jespo en we vinden dat er nog altijd plaats is voor een ploeg in het zuidelijke deel van de gemeente. Ploegsteert en Le Bizet tellen samen 5.000 inwoners. Wij vinden het belangrijk dat er lokale verankering is. Als bestuur zijn we allemaal vrijwilligers met een hart voor Ploegsteert.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier