Jonas De Beir van VK Dudzele bergt voetbalschoenen definitief op: “Gaan kijken zou me te veel pijn doen”

Jonas De Beir. © JPV
Redactie KW

In een prestigetreffen, bijgewoond door ettelijke sponsors, speelde VK Dudzele 3-3 gelijk tegen kersvers kampioen SV Loppem. Coach Sören Maenhout is voor zijn eerste seizoen geslaagd met grote onderscheiding, kwam nooit in degradatiegevaar en staat, op twee duels van het einde, op positie tien.

De T1 zag voor Nieuwjaar een sterkhouder vertrekken met wie hij destijds, als speler, ettelijke jaren uitblonk: Jonas De Beir. De centrale middenvelder telt amper 30 lentes, maar is kort voor Nieuwjaar definitief gestopt met voetballen. “Ik had twee trainingen op dinsdag gemist wegens werkomstandigheden. Ik kon me onmogelijk tijdig vrijmaken. Mijn ex-ploegmaat en huidig T1 van VK Dudzele Sören Maenhout wilde me blijkbaar prikkelen en stelde dat hij mij niet kon opstellen bij de starters als spelers die dezelfde positie bezetten wel twee keer kwamen oefenen. Mijn respect voor de coach blijft groot, maar het effect bleef uit. Ik kon me plots helemaal niet meer opladen en borg de schoenen op, na meer dan 15 jaar trouwe dienst.”

Definitief voorbij

“Via de sociale media en de krant volg ik nog altijd de vereniging waar ik mijn hele leven voetbalde. De vrienden hebben een puik seizoen achter de rug. Gaan kijken zou me te veel pijn doen. Het voetballen was immers een heerlijk tijdverdrijf. Ik geniet van de weekends en kan mijn lijf laten recupereren. Ik kreeg al ettelijke telefoontjes van concurrerende ploegen, die blijkbaar graag op mijn diensten zouden rekenen. Hoezeer het ook soms kriebelt, ik zal er niet op ingaan. En met Sören Maenhout heb ik totaal geen probleem, ik zou allicht als trainer op identieke wijze hebben gereageerd. Het gezellige pleintje, de toffe vrienden en de leuke sfeer blijven in mijn geheugen gegrift. Maar opnieuw voetballen? Neen, het is definitief voorbij.” (JPV)

Zondag 21 april om 15 uur: VK Dudzele – KVC Wingene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier