Na de troostfinale: SK Roeselare weet nog niet in welke reeks het zal uitkomen

Brice Verkerken neemt afscheid van SK Roeselare. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

SK Roeselare was zondag in de troostfinale van de eindronde een maatje te groot voor het Limburgse Wellen (4-1), maar omdat er bij de bond niemand uitsluitsel kan geven over het aantal ploegen dat naar tweede zal stijgen, is een promotiefeestje (voorlopig) niet aan de orde.

“Absurd”, zegt Brice Verkerken (23). “We wonnen twee van onze drie eindrondematchen, maar er is geen mens die ons kan zeggen of dit nu wel of niet genoeg is om over te gaan. Dat hangt blijkbaar af van het aantal belofteploegen dat de profclubs in tweede en in derde nationale wil laten spelen en van een paar licentiedossiers waar op dit moment geen uitsluitsel over is. Dat je dan zelfs na de laatste match niet weet waar je aan toe bent, ik kan daar met de beste wil van de wereld niet bij.”

Laatste wedstrijd

“We hebben tegen de Limburgers in elk geval gedaan wat moest. Hadden we vorige week van Berg en Dal gewonnen (waar de thuisploeg aan een frommelgoal genoeg had om zich naar de finale te knokken), dan gingen we wellicht wel al meer geweten hebben. Al mogen we ons dit ook niet meer aantrekken dan nodig. We mogen, vind ik, best trots zijn op hoe we het er in de eindronde, en eigenlijk in de hele derde periode, vanaf hebben gebracht.”

“Ik zal deze club altijd een warm hart toedragen” – Brice Verkerken

Het was voor Verkerken, die bij de fans zeer geliefd is, zondag meteen de laatste keer dat hij zich in het wit-zwarte shirt mocht hijsen. “Ik was graag gebleven, maar omdat de mensen van Winkel niet 100 procent achter een verlengd verblijf stonden, tekende ik in januari bij Oudenaarde. Dat ik mij tot de laatste snik ben blijven geven? Ik vind dat niet meer dan normaal. Ik zal deze club altijd een warm hart toedragen en daar verandert het feit dat ik hier straks niet meer speel, niets aan.”

Nicolas Daels, samen met de jonge Justin Hallaert een van de sterkhouders in de eindronde, zette deze week zijn krabbel onder een verlengd verblijf bij wit-zwart. Voor Alexander Embrechts zit de Roeselaarse passage erop. Hij keert terug naar het Nederlandse Hoek, de club waar hij in de winter vandaan kwam.

Winkel Sport

Van Winkel Sport komen dus elf spelers over. Twee van hen werden al in de winterstop naar SK gepiloteerd: Fries Deschilder en Timon Vandendriessche. Ook verdedigers Joey Dujardin, Henri Van Marcke, Arne De Schepper en Rens Verhooghe maken de overstap, net als middenvelders Masis Voskanian, Jasper Beyens en Michiel Clynck en spitsen Daan Debouver en Jeremy Perbet. (SBE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier