Negen nieuwkomers bij KSV De Ruiter (2B)

KSV De Ruiter mikt na de onverhoopte promotie op het behoud in tweede provinciale. © SBR
Redactie KW

KSV De Ruiter promoveerde vorig seizoen eerder onverwacht naar tweede provinciale. Vandaar dus dat coach Gregory Werbrouck en de sportieve cel extra op de transfermarkt actief zijn met nu in totaal negen nieuwkomers. Zij werden vrijdagavond voorgesteld in de kantine.

“Tijdens onze speurtocht heb ik heel bewust jongens gaan zoeken die onder de 23 jaar zijn, de doelmannen buiten beschouwing. Voorwaarde was ook wel dat ze voorheen een opleiding kregen bij een ploeg uit een hogere reeks”, opent Gregory Werbrouck, die nu al drieënhalf jaar aan de slag is bij de Roeselaarse wijkploeg.

“Gezien er maar twee jongens vertrokken zijn (Jens Bailliu naar Doomkerke en Kiano Provoost naar Hooglede) is de kern dus serieus uitgebreid. Ik heb dus in totaal 41 A-kernspelers. Ik maak immers geen onderscheid tussen A-kern en beloften. Iedereen krijgt zowel in de voorbereiding als in de competitie zijn momenten om zich te bewijzen, telkens de beste 15 op dat moment zal ik eruit halen.”

“Als dit voldoende zal zijn voor tweede provinciale weet ik ook niet, maar nogmaals ik heb zeker geen schrik gehad van de promotie. Het was wel een onverwachte stap, maar de hoop is nu wel gegroeid om in de toekomst een stabiele tweedeprovincialer te worden, en dat door een goeie mix van ervaring en jonge gasten. Voor ons wordt het dus een seizoen zonder druk waarbij ik ook geen ambities ga uitspreken. Sowieso gaan we het behoud vieren als een kampioenstitel en wekelijks gaan we ons vel zo duur mogelijk verkopen.”

“Voor mij zijn Beveren Leie en Bissegem de twee uitgesproken titelkandidaten, met als outsiders Geluwe, Avelgem en Moorsele. Wij zullen wellicht door velen afgeschreven worden als het zwakke broertje, aan ons om straks het tegendeel te bewijzen. Niet onbelangrijk zijn ook de beloften bij ons, hopelijk kunnen ook zij weer een sterk seizoen draaien”, besluit de 39-jarige zelfstandige in fruit en groenten het gesprek.

Transfers

De nieuwkomers zijn: Thibault Lefief (Merkem), Ties Duyvejonck (Gits), Thibo Decru en Robin Willemans (beiden Rumbeke), Tiago Verhaeghe en Mbuta Bunga Nathan (beiden Wervik), Laurens Verfaillie (Passendale), Arnaud Depuydt en Robbe Berten (beiden vrije spelers).

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier