Karim Stockx stopt definitief als voetballer bij VKSO Zerkegem (3B)

Karim Stockx werkt in een fietsenhandel in het centrum van Torhout. Actief voetballen hoort er niet meer bij, het trainen van de dames in Bredene wel. (foto JPV)
Redactie KW

De jongens van coach Lorenzo Frickelo speelden in de slotpartij van de reguliere competitie 1-1 gelijk in Veldegem. Karim Stockx mocht het laatste halfuur opdraven en bewees nog steeds over flink wat techniek te beschikken.

VKSO Zerkegem eindigde op positie zeven, een hele prestatie voor een relatieve nieuwkomer in de derde provinciale reeks. Karim Stockx kwam over van Loppem, waar hij slechts zeven matchen aan de aftrap verscheen. “Als voetballer kende ik schitterende jaren. Bij Club Brugge speelde ik vijf seizoenen om daarna even af te haken wegens groeipijnen. Bij KM Torhout hervatte ik en werd vervolgens opgevist door Cercle Brugge. Daar doorliep ik de reeksen vanaf U16 tot beloften.”

“Drie weken mocht ik meetrainen met de eerste ploeg, onder leiding van Bob Peeters. In een vriendenmatch in Le Havre draafde ik op tussen al die grote namen. Mijn carrière in nationale vervolgde bij onder meer Wingene, Eernegem, Gullegem en Menen. Daarna zakte ik af naar de provinciale reeksen, bij Veldegem, Zwevezele, Diksmuide, Loppem en nu Zerkegem.”

Kampioen in Bredene

“De huidige heenronde verliep meer dan behoorlijk. Ik maakte deel uit van de starters tijdens de openingsmatch in Oedelem. We wonnen met 0-1. Daarna volgde een thuistreffen tegen Westkapelle die we evenzeer zegevierend afsloten. De hoogconjunctuur bleef duren, maar naar Nieuwjaar toe verzeilde ik meerdere keren op de bank. Dat was de keuze van het duo Lorenzo Frickelo en zijn assistent Timothy Scheyving. Ook de spelersgroep langs de Vedastusstraat vind ik grandioos: een ware bende vrienden.”

“Wat mezelf betreft, ging mijn aandacht steeds meer naar mijn tweede passie: het trainen van de dames van Bredene. We kroonden ons trouwens tot kampioen. Vermits ik over een Uefa B-diploma beschik wil ik toch mikken op verdere uitdagingen in het trainerswereldje, al heb ik geen vaste plannen. Door zelf niet meer actief te voetballen, komen er twee avonden per week vrij. Die zal ik met veel plezier alternatief invullen.”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier