SK Roeselare promoveert naar tweede afdeling; KSV Rumbeke wacht nog op nieuws

Fries Deschilder en Timon Vandendriessche kwamen al in de winterstop over van Winkel Sport. Na een goede derde periode en dito eindronde mag SK Roeselare volgend jaar een reeks hoger gaan spelen. © VDB
Wouter Vander Stricht

Het licht staat nu eindelijk definitief op groen. SK Roeselare promoveert naar tweede afdeling en kan daar verder de ambities proberen waar te maken. Het zijn trouwens prachtige dagen voor het Roeselaarse voetbal nadat ook Club Roeselare (naar eerst provinciale) en KSV De Ruiter (naar tweede provinciale) de promotie wisten af te dwingen. Bij eersteprovincialer KSV Rumbeke, dat derde eindigde in de interprovinciale eindronde, is men nog in het ongewisse.

SK Roeselare kreeg het bericht dat de promotie zeker is. Een goede zaak voor de ambitieuze club. Na de komst van sponsor Geert Cool en in zijn zog het elftal van Winkel Sport, zal de ploeg zeker geen mal figuur slaan een reeks hoger. Integendeel, het wordt er meteen een van de favorieten. E. Aalst kreeg van het BAS ook geen licentie voor eerste nationale, het valt nu nog af te wachten of die club in tweede afdeling blijft (daarvoor is ook een licentie) vereist. Maar SK Roeselare mag zich al verheugen in heel wat streektreffens tegen Jong Essevee, RC Harelbeke, FC Gullegem, KM Torhout, KSV Oostkamp en KVK Westhoek, de ploeg van de Roeslaarse coach Bram Lucker. Voor SK Roeselare is het overigens de tweede promotie op drie jaar tijd.

Wat met KSV Rumbeke?

Het zijn dus hoogdagen voor het Roeselaarse voetbal. Alle vijf de ploegen speelden de eindronde. Dosko Beveren haalde het niet na verlies tegen RC Waregem B, maar KSV De Ruiter en Club Roeselare wel. En bij KSV Rumbeke is het nog afwachten. Vorig weekend moest het team nog de wedstrijd op het veld van Vlaams Ardennen (0-2 winst) gaan afwerken in functie van eventuele bijkomende stijgers. De Rumbekenaars kwamen daar als winnaar uit de bus. “We hebben aan de bond gevraagd of die wedstrijd nog wel nodig was. Maar we krijgen heel weinig info”, zegt coach Fanny Schamp. “We zien ook dat er nog meerdere ploegen stijgen en die vacante plaatsen moeten toch ingenomen worden. Het is toch wat een kluwen met die eindrondes.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier