Pascal Mestdagh wordt T1 bij SV Wevelgem City

Coach Pascal Mestdagh. “Ik heb een gloeiende hekel aan verliezen.” © VDB
Redactie KW

Wie zei daar weer dat Romain Haghedooren de nieuwe T1 bij SV Wevelgem City zou worden? Die kwakkel werd vorige week door het paars-witte bestuur in de prullenmand ‘goedkope roddels’ gegooid. Niemand minder dan Pascal Mestdagh wordt straks de nieuwe roerganger die volgend seizoen de sportieve lijnen zal uitzetten bij de Vlassers.

Na zijn periode bij VK Dadizele, waarmee hij de oversteek maakte naar tweede provinciale, is het lang stil geweest rond Pascal Mestdagh. De 54-jarige Lauwenaar hoopte dat de nieuwe fusieploeg SK Roeselare-Daisel voor hem zou kiezen, maar hij werd over het hoofd gezien. Om toch maar in het voetbal te blijven, engageerde Mestdagh zich bij WS Lauwe binnen het bestuur en was hij afgelopen seizoen jeugdtrainer bij de Wevelgemse U12.

“Ik heb er veel over mezelf van bijgeleerd”, bekent Pascal. “Tussendoor namen ook enkele ploegen contact op om er als T1 te fungeren. Maar ik was niet van zins om zomaar op de kar te springen van gelijk welke ploeg die zich meldde. Tenslotte had ik bij WS Lauwe en Dadizele toch al iets bewezen als trainer.”

“De Wevelgemse interesse was uiteraard van een ander kaliber. SV Wevelgem City is een club met een zekere standing. En ik kom er niet in een vreemde omgeving terecht. Ik weet wel dat de Vlassers de voorbije seizoenen niet happig waren om de stap naar de nationale reeksen te zetten, maar wat niet was en is kan nog komen. Meedoen om als een grijze mus door de competitie te glijden is alleszins niet aan mij besteed.”

Thuisreputatie

Pascal Mestdagh is weer onderdak, kijkt reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. “Ik kan niet wachten tot ik bij de grote jongens op het veld sta”, lacht de kersverse Wevelgemse T1. “Uiteraard moet ik samen met het bestuur de ambities nog bespreken. Maar wie mij een beetje kent, weet dat ik aan verliezen een gloeiende hekel heb.”

“Vraag me nu niet welke plaats we willen ambiëren. Ik moet eerst mijn ploeg nog leren kennen. Eén ding is zeker, bij iedere ploeg waar ik werkte, werden we geroemd voor onze sterke thuisreputatie. Het zal deze keer niet anders zijn. Welke ploeg ook naar Wevelgem komt, ze moeten bibberen en beven”, besluit Pascal Mestdagh.

(AVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier