“Combinatie niet meer haalbaar”: Jens Kindt (KSV Rumbeke) stopt door job

Jens Kindt. © SBR
Redactie KW

KSV Rumbeke sloot de reguliere competitie af op een mooie derde plaats in eerste provinciale, net na promovendi KSV Diksmuide en White Star Lauwe. Op het Sportpark hoopt men daar via de eindronde hun wagonnetje aan te hangen. Al kunnen ze daarvoor niet meer rekenen op verdediger Jens Kindt (33). De Roeselarenaar haakte rond de jaarwisseling af door te drukke beroepsbezigheden.

“Mijn voetbalcarrière ben ik begonnen bij KSV De Ruiter”, aldus Jens Kindt. “Daarna ben ik op mijn 19de verhuisd naar SK Roeselare. Daarna volgden nog vijf seizoenen Sporting Menen en nu acht jaar KSV Rumbeke. Normaal was het mijn intentie om na dit seizoen definitief af te haken, maar rond Nieuwjaar was de combinatie eigenlijk al onbegonnen werk. Ik heb dan open kaart gespeeld met de club, de technische staf en mijn collega’s en mijn beslissing bekend gemaakt. Het was dus zeker niet uit onvrede, maar wel door tijdsgebrek.”

“Mijn mooiste momenten uit mijn carrière? Als voetballer speel je om elke match te winnen en dus ook om met de ploeg kampioen te worden. Bij de eerste elftallen is mij dit vier keer gelukt, zowel bij Menen en Rumbeke. Promoties zijn ook wel leuk, maar de champagne ontkurken bij een titel is nog anders.”

“Of ik ook mindere momenten, zoals zware blessures, heb gekend? Ik moet eerlijk zijn dat ik in mijn volledige voetballoopbaan nooit zwaar geblesseerd raakte, gelukkig maar. Je bent altijd wel eens een aantal weken out met kleinere kwaaltjes, maar zelfs nu ben ik sportief nog niet versleten. Ik had dus nog kunnen verdergaan, maar de beroepsomstandigheden beslisten er anders over.”

Ondertussen bleef Jens Kindt KSV Rumbeke op de voet volgen. “Kwalitatief zijn ze sterk genoeg om weer te promoveren. Hopelijk lukt dat via de eindronde”, besluit de bediende bij Iveco. (SBR)

Zondag 5 mei om 15 uur: KSV Rumbeke – HRS Haasdonk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier