Sol Degrieck uit Koksijde wint bij de U18 op PWA Worldcup windsurfen

Sol Degrieck in actie op het PWA World Cup in Gran Canaria. © john carter John Carter
Redactie KW

In het Spaanse Gran Canaria heeft Sol Degrieck (Severne / Severne Sails) uit Koksijde als 14-jarige bij de U18 de Professional Windsurfers Association (PWA) Worldcup gewonnen. Algemeen eindigde ze tussen de profs bij de dames op een vijfde plaats.

Met winst evenaart Sol vorig jaar, want toen was ze ook eerste, maar dan bij de U17. “Het is vergelijkbaar, ook al omdat het zo goed als dezelfde deelnemers waren”, vertelt ze vanuit het Spaanse eiland. “Met dat we allemaal een jaar ouder zijn, was het dezelfde groep en worden we allen beter.”

Mooie ervaring

Pozo Izquierdo in Gran Canaria, een evenement met zes sterren, stond opnieuw in de schijnwerpers waar de beste golfzeilers ter wereld zwaartekracht tartende stunts konden uitvoeren. “Het was opnieuw een mooie ervaring. De eerste dagen was er redelijk veel wind en kon ik met een klein zeil varen, op toch redelijk wat aan golven. Voor de jeugd vrijdag koos ik voor een groter zeil. Wat ook wel leuk was, op iets minder golven. Kortom, de condities en de omstandigheden waren goed.”

Sol en haar moeder, de olympische Sigrid Rondelez, blijven nog een tijdje in Gran Canaria om dan naar Tenerife te trekken voor een redelijk gelijkaardige manche van de PWA Worldcup (5-11 augustus), zij het met vier sterren, maar voor hetzelfde klassement. Om dan terug te reizen naar Gran Canaria. “Ik ben ongeveer zo goed als de ganse vakantie van huis weg”, besluit de jonge, talentvolle windsurfster. (ACR)

Sol Degrieck in actie op de PWA World Cup in Grand Canaria.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier