Stijn Sonneville maakt debuut met Peugeot 208 Rally4 in BK

Stijn Sonneville liet zich al opmerken in de Rally van de Monteberg. (foto DM)
Redactie KW

Stijn Sonneville wordt in deze editie een van de jongeren om naar uit te kijken. Nadat hij al meermaals wist te imponeren in VAS-wedstrijden, treedt Sonneville in Ieper voor het eerst aan in het BK. Het Peugeot-debuut in de Rally van de Monteberg was alvast bemoedigend.

Na de verkoop van zijn Citroën C2 R2 Max, gevolgd door een sabbatjaar, zette Stijn Sonneville dit jaar een programma met een Peugeot 208 Rally4 op poten. “We wilden ons graag eens meten met recenter en gelijkwaardig materiaal in een promotieformule”, zegt de Vlamertingenaar. “De Renault Clio leek me een stap terug tegenover de C2, zodat we bijna automatisch bij de Stellantis Cup uitkwamen.”

Met Niels Nierpont als nieuwe corijder liet Sonneville zich al meteen zien tijdens de Rally van de Monteberg. “Het was aanpassen omdat zo’n wagen toch performanter was dan ik dacht. Doorheen de dag konden we wel een mooie progressie maken. De tijden werden alsmaar beter alsook de freinages, want die zijn wel het moeilijkste punt met deze wagen. Jammer wel van ons foutje tijdens de laatste proef, maar gelukkig had de wagen geen schrammetje.”

Geen gekke dingen

Sonneville voelde zich in elk geval in zijn sas op het Ieperse parcours: “Ik wou per se de Rally van de Monteberg rijden omdat het parcours daar zowat hetzelfde is als in Ieper, zoals de proef in Wijtschate bijvoorbeeld. Mijn schrik voor de diepe coupures daar leek eigenlijk onterecht, want eigenlijk reed ik die proef nog het liefst van al.”

In Ieper wacht de confrontatie met de toppers uit de Stellantis Cup.

“Het is de bedoeling om toch wat te kunnen meespelen vooraan. In de Monteberg zaten we in de tijden van Lander Depotter, dus we weten dat we elkaar daar niet op minuten zullen rijden. Dewilde en Heindrichs zijn nog twee uitstekende referenties. Ik wil in elk geval geen stoute uitspraken doen en ga ook geen gekke dingen doen om die laatste seconden te pakken. We rijden voor het amusement en willen vooral zaterdagavond op de Grote Markt staan”, besluit Stijn Sonneville. (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier