“Parcours blijft uitdagend”: Steve Bécaert kijkt uit naar strijd in klasse RC1 tijdens Ypres Rally

Steve Bécaert stapte dit jaar terug over op een vertrouwde Mitsubishi Lancer Evo X. (foto DM) © MARES DAVID
Jeroen D'Hulster Medewerker KW

Steve Bécaert en Hanne Van de Walle rijden dit jaar voor het eerst samen de Ypres Rally. In hun Mitsubishi Lancer Evo X primeert vooral finishen, maar het Poperingse duo hoopt ook op een leuke strijd in klasse RC1.

Na drie seizoenen met een eigen Rally2-wagen keerde Steve Bécaert afgelopen winter terug naar een Mitsubishi Lancer Evo X. “De betrouwbaarheid gaf toch wel de doorslag”, vertelt de Poperingenaar. “Een kapotte motor op een pas aangekochte wagen was voor ons de druppel na een rotseizoen. Een Mitsubishi is financieel ook interessanter natuurlijk. De running cost bedraagt nu ongeveer de helft. We moeten nu misschien wat verder kijken in het klassement, maar hebben in elk geval nog geen seconde spijt gehad van de overstap. Nu hebben we al drie wedstrijden zonder noemenswaardige problemen gereden. Ook de resultaten stemmen ons zeker tevreden. Zonder lekke band zat er in de TAC Rally bijvoorbeeld een plek in de top tien in.”

Samen met partner

Bécaert zal de Ypres Rally voor het eerst samen rijden met partner Hanne Van de Walle. “Hanne is afkomstig van Ieper, dus voor haar wordt dit een hele belevenis. Uiteraard ben ik blij dat de proef van Vleteren die hier vlakbij ligt opnieuw van de partij is. Samen met KP Watou zijn dit toch wel onze favorieten. Het parcours bevat in elk geval terug heel wat wijzigingen en blijft op die manier uitdagend.”

Wat betreft het klassement zou de Mitsubishi-rijder graag de zege in RC1 meepikken. “Met onder meer Frederik Lerminez zullen er wel wat speelkameraden in RC1 aan de start te staan, dus hebben we wel ambitie voor klassewinst. In de algemene ranking zou het ook leuk zijn om wat te strijden met enkele tragere Rally2-wagens. Ook met enkele BMW-rijders ligt er misschien een leuke strijd in het verschiet, al moet zeker gezegd worden dat namen als bijvoorbeeld Maeyaert en Merlevede echt wel hard gaan met zo’n wagens.”

“Maar ook al is het een cliché, zaterdagavond de Grote Markt halen blijft echt wel het hoofddoel”, beslujit Bécaert. (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier