Kris D’alleine en Niels Reynvoet als BK-leiders naar Ieper

Kris D’alleine en Niels Reynvoet veroverden dit jaar al drie zeges in het BK. (foto DM)
Redactie KW

Aan de zijde van Oost-Vlaming Niels Reynvoet is corijder Kris D’alleine aan een opmerkelijk seizoen bezig. Het duo staat momenteel comfortabel aan de leiding in het Belgisch kampioenschap en kan daardoor zonder druk richting de belangrijke afspraak in Ieper.

“Het loopt tot dusver goed ja, maar dit komt niet zomaar uit de lucht gevallen”, zegt D’alleine, die met Reynvoet de laatste drie BK-manches won. “Er kruipt heel wat tijd en energie in. Niet alleen van ons, maar van een volledig team dat ons ondersteunt. We gaan ook het vel van de beer niet verkopen voor die geschoten is. Er komen met Ieper, de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally en de Spa Rally nog vier moeilijke wedstrijden aan. De zes beste resultaten tellen mee. Wij hebben het voordeel dat we er al vier hebben en dus nog steeds over twee jokers beschikken.”

In Ieper is het aan de titelconcurrenten Cherain en Potty om punten terug te nemen. “Onze situatie zorgt ervoor dat we eigenlijk zonder druk naar Ieper kunnen toeleven en dat is het leuke eraan. De druk ligt bij de anderen, want zij hebben een goed resultaat nodig voor het vervolg van het kampioenschap. Bovendien komen zij nu een beetje op ons terrein als het ware, terwijl wij al extra punten zijn gaan pakken in bijvoorbeeld de Rallye de Wallonie.”

Reynvoet, vorig jaar nog vijfde in Ieper, behoort in deze editie tot het kransje favorieten. “Je zult ons nooit horen zeggen dat we zullen winnen. We starten nu elke wedstrijd met het podium als ambitie, maar alles moet natuurlijk meezitten. Je moet bijvoorbeeld telkens de juiste afstellingen hebben en ook de goede bandenkeuzes maken. Op dat vlak hebben we dit seizoen nog geen fout gemaakt. Een droge Ieper kennen we, maar een natte editie wordt dan weer een uitdaging.”

“Aan het kampioenschap denken we trouwens nooit tijdens de wedstrijd zelf, dus ook in Ieper gaan we een mooi resultaat niet laten liggen. Op het podium kunnen staan als echte Ieperling, dat is iets waar je als kind van droomt natuurlijk”, besluit D’alleine.

(JDH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier