Joachim Dequeker start eerste keer in Ieper: “Ieper was altijd een droom”

Joachim Dequeker en co-piloot Jonas Vanderhaeghe debuteren in de Ypres Rally. (foto DM)
Redactie KW

Joachim Dequeker (Poperinge) maakt aan de zijde van co-piloot Jonas Vanderhaeghe (Vleteren) zijn debuut in de Ypres Rally. “Als we zaterdagavond op het eindpodium staan, dan zullen we al tevreden zijn over ons debuut”, vertelt de Poperingenaar.

“Eigenlijk is dit voor ons een soort tweede kinderdroom die werkelijkheid wordt”, opent Joachim Dequeker. “Toen we vele jaren als toeschouwer de rallywagens zagen doorkomen, opperden we dat we toch ook wel eens een rally wilden rijden. Toen ons dit een tweetal jaren terug echt lukte, schroefden we meteen onze droom bij en vanaf dan was deelnemen aan Ieper de volgende stap om te realiseren.”

Joachim startte eerder dit seizoen al in de Monteberg Rally, waar hij als derde in zijn klasse finishte en meteen ook derde Renault Clio-rijder was. “Alles ging daar redelijk vlot, we kenden weinig noemenswaardige problemen en reden een naar onze normen sterke rally. Pluspunt was dat we deze wagen al enkele seizoenen kennen, en er dus van aanpassing niet echt sprake is. Ik wil ongeveer een zelfde doel nastreven in Ieper, al kan de concurrentie daar nog zwaarder zijn. Normaal rijden we enkel op zaterdag in Divisie 2, wat een ideale eerste stap zal zijn in deze toch wel zware wedstrijd. Tenzij er in laatste instantie nog een paar sponsors opduiken die het mogelijk maken om toch in Divisie 1 te kunnen starten.”

Streekkennis gebruiken

“Een rally over één dag betekent dat je meteen in het goede ritme moet zitten en je weinig tijd zal hebben om eventjes de kat uit de boom te kijken. Onze streekkennis moet ons toch een flink stuk vooruit helpen. Uit de vorige jaren weten we nog als kijker waar de tricky punten zich bevinden, en die zullen met rood in onze nota’s aangeduid worden. Voor de rest leggen we onszelf geen druk op. Foutloos rondtoeren, hopelijk zonder technische problemen, en mikken op het eindpodium zaterdagavond in Ieper, zou voor een debuut al positief zijn. Om nadien een feestje te kunnen bouwen met familie, sponsors en supporters.”

(DT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier