Frederik Lerminez debuteert op zijn 47ste in Ieper

Frederik Lerminez heeft een rijk autosportverleden in de autocross. (foto DM)
Redactie KW

Frederik Lerminez uit Langemark debuteert in de Ardeca Ypres Rally. “De beslissing om deel te nemen aan Ieper gebeurde heel toevallig, toen ik voor mezelf besliste dat ik er al 47 was en het wel tijd werd om deze rally aan mijn weliswaar korte palmares toe te voegen.”

“Ik vierde mijn rallydebuut in de Ypres Historic Rally in 2019”, vertelt de Langemarkenaar. “Weliswaar had ik een rijk autosportverleden in de autocross. Maar tijdens de wedstrijd verdween de Opel Kadett in een gracht en mochten we de handdoek gooien. Nadien schakelde ik dan over op een Ford Escort. Het werden bijna twee seizoenen vol van pech, met enkel een mooie tiende plaats en een tweede stek in de klasse tijdens de Monteberg Rally 2021 als uitschieter. In 2022 koos ik enkele malen voor een Renault Clio, met een derde plaats in de klasse in de TBR rally als beste resultaat. Na een inactiviteit van meer dan een jaar besloot ik om een Mitsubishi Lancer Evo aan te kopen, de vroegere wagen van Van den Heuvel.”

Dame fortuna

In eigen regio hadden we Dame Fortuna nog niet aan onze zijde, gezien we in Moorslede te kampen kregen met een afgelopen riem en in de Monteberg Rally gooide de versnellingsbak roet in het eten. Maar in de Rallye du Salamandre, verreden in de buurt van het Waalse Strée, finishten we als zesde algemeen, wat een schitterend resultaat was, gezien we na een deel Rally2 wagens eindigden, met kleppers als Richard Pex en Emile Breittmayer voor ons. Intussen hebben we de Mitsubishi voorzien van een nieuwe zes-bak. Zoals de meeste deelnemers hoop ik aan te komen in Ieper zaterdagavond, maar als alles meezit zou ik toch graag wat wedijveren met merkgenoten als Steve Bécaert. Streekkennis speelt geen vooraanstaande rol, en tijdens de verkenningen beperken we ons tot een tweetal doortochten per proef.”

“Met de opeenvolging van klassementsproeven en mogelijks de warmte kan dit zowel voor wagen als voor piloot wel eens een rally worden die zwaar doorweegt. Natuurlijk willen we niets aan het toeval overlaten, en letten we zeker wat op onze voeding, en is sporten ook een onderdeel van de voorbereiding.” (DT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier