Devy Demuynck en Hannes Vervaeke zijn klaar voor Ypres Rally: “We vinden het ook belangrijk om het publiek te vermaken met spektakel”

Aan B&B DeSo werd het rallyteam voorgesteld. Naast Devy Demuynck en Hannes Vervaeke tekenden ook piloot Eric Deprez en copiloot Hans Willem present met hun wagen. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

De Ypres Rally nadert met rasse schreden en voor veel rallypiloten de ultieme droom. Devy Demuynck uit Geluveld is samen met zijn copiloot Hannes Vervaeke in elk geval klaar voor zijn derde deelname. “Als piloot is Ieper echt dé top”, vertelt Devy. “Het is de enige rally in ons land waar echt veel over gesproken wordt. Alle andere rally’s vervallen, als Ieper ter sprake komt.”

Devy Demuynck en Hannes Vervaeke komen aan de start met een BMW M3E30. “We moeten met onze wagen wel meestrijden tussen de moderne wagens, en niet bij de historics. Vroeger kon dat wel, maar door de zwaardere motor en onze versnellingsbak is dat nu niet meer mogelijk. Positief is wel dat we een mooier startnummer krijgen. We starten in divisie 1, aangezien dat publicitair interessanter is voor onze sponsors. Op mechanisch vlak is tussen de moderne rijden heel zwaar, maar we laten het niet aan ons hart komen. Dat maakt het juist zo spannend. We hebben alles vernieuwd wat nodig was. Alle wisselstukken zijn preventief vervangen, en we zien nu wel waar we stranden.”

In Wervik komt het duo dit weekend niet aan de start. “We hebben de Rally van de Monteberg gereden en daar verliep het goed. We hebben dus goede hoop op een goede prestatie in Ieper. We starten niet in Wervik om geen risico’s te nemen en ons zo honderd procent te kunnen voorbereiden op de Ypres Rally.”

Fans vermaken

“Hannes en ik zijn goed op elkaar ingespeeld. Daar zal het zeker niet aan liggen. Naar onze mogelijkheden hebben we al tweemaal de finish gehaald in de Kattenstad. Uitrijden is natuurlijk onze droom, maar wij vinden het ook belangrijk om het publiek te vermaken met spektakel. Dat staat altijd bovenaan ons lijstje. We kijken echt al uit naar de shakedowns om de fans van het pure glijwerk te amuseren. Dat is nu eenmaal onze rijstijl.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier