Kortrik Olympic brengt dit weekend de Olympische Spelen naar Buda Beach

Wouter Allijns, Niels Vercruysse van JC Tranzit, Romanie Poté, kabinetsmedewerker Arthur Vandenbulcke en schepen Bert Herrewyn © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni organiseert Team Sport ‘Kortrik Olympic’ op Buda Beach. Het “Olympisch Dorp” is gratis toegankelijk tussen 14 en 17 uur. Je kan er kijken naar demo’s of zelf deelnemen aan verschillende sporten zoals boulderen, skaten, breakdancen, 3×3 basketbal of BMX’en.

Met de skatebowl, de ruimte onder de Ronde van Vlaanderenbrug en het sportterrein naast de K-Tower is er voldoende ruimte voor de urban sport community om zich uit te leven tijdens Kortrik Olympic. Op het programma staan heel wat spectaculaire, avontuurlijke sporten die je uitnodigen om het zelf te proberen. Ook G-sport is aanwezig met goalbal, een discipline voor slechtzienden.

“Met verschillende initiaties willen we een breed publiek bereiken. Daarbij mikken we niet alleen op kinderen en jongeren, maar ook volwassenen. Tijdens het Urban Sports-weekend zorgt een dj voor passende beats”, zegt Romanie Poté, projectleider Topsport en Sportevents.

“Kortrijk, de Vlaamse stad die het dichtst bij Rijsel en Parijs ligt waar de Olympische Spelen van 2024 worden gehouden, grijpt dit moment aan om de Spelen in de eigen stad te ervaren. Elke inwoner of bezoeker van Kortrijk kan de Olympische sfeer opsnuiven, aangezien er tal van sportevenementen gepland staan in juni en juli. Een bezoek aan het Kortrik Olympic-dorp is er één van en staat hoog op de agenda bij jongeren. Ook na het weekend, tijdens de vakantie, kunnen ze er nog steeds naar hartenlust skaten, BMX’en, breakdancen en 3×3 basketbal spelen. Na Kortrik Olympic verdwijnen goalbal en boulderen echter uit het programma”, zegt Wouter Allijns, schepen van Sport.

“Met het programma van Kortrik Olympic op deze unieke locaties willen we jongeren, maar ook volwassenen een plek geven waar ze op een vrije en open manier hun sport kunnen beoefenen, elkaar ontmoeten en genieten van een zorgeloze tijd in eigen stad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier