Brugge zet olympische deelnemers in de kijker

Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe in bijzijn van Hubert De Witte (voorzitter KRB), Piet Graus, de Brugse sportschepen Franky Demon en Audrey Morel, de mama van Tibo. © ACR
Redactie KW

Brugge wordt op de komende Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat olympisch’, op ’t Zand en op de Markt.

Er zijn ook affiches en autostickers aangemaakt. Aan de Koninklijke Roeivereniging Brugge komen wimpels met foto’s van de twee roeiers en nabij het clubhuis aan het Waggelwater een groot scherm waar de wedstrijden van Tibo en Niels in de nodige sfeer zullen te zien zijn.

Tijdens de voorstelling was Milanov niet aanwezig omdat hij in het buitenland vertoeft. Vyvey (23), lid van de KRB, en Van Zandweghe (28) als lid van KRC Gent, waren er wel. Zij kwalificeerden zich in het roeien in de lichte dubbeltwee, onder leiding van hun coach Piet Graus uit Oostkamp. Dirk Crois coacht als Bruggeling Tim Brys als derde roeier op de komende Spelen.

Niels werd met Tim in Tokio vijfde en heeft dus olympische ervaring. “We zullen samen ons beste beentje voorzetten om in Parijs het onderste uit de kan te halen. We zijn goed op weg en hebben er alvast zeer veel zin in. De komende drie weken gaan we nog eens alles geven, zetten we de laatste stap richting een echte topprestatie”, aldus Van Zandweghe.

Vyvey die voor zijn olympische vuurdoop staat knikt: “Het voorbije jaar was niet gemakkelijk. De huidige werking is sowieso de goede. Hopelijk blijft die bestaan want na Parijs stopt het niet.” Tot 20 juli zijn beide Brugse roeiers in Hazewinkel voor hun laatste voorbereiding richting Parijs.

Trainer Piet Graus kijkt er alvast reikhalzend naar uit. “Tibo en Niels zijn heel professioneel. Het zijn klassebaks. Ze willen er alles aan doen om te slagen.” Met zijn drieën zijn ze het verder eens qua prestatie. Ze schuiven Zwitserland en Ierland naar voor als favorieten. Vanaf plaats drie is alles mogelijk. “Alles ligt dan op een zakdoek. De achtste plaats, wat wordt gevraagd door Sport Vlaanderen en wat goed is voor een olympisch diploma, moet op zijn minst mogelijk zijn”, klinkt het.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier