Promoties voor Basket Midwest Tielt: “Goed voor de doorstroming binnen de club”

De promoverende ploeg met rechts coach Hans Vanoosthuyze. © WD
Redactie KW

Vijf seizoenen geleden zat Basket Tielt in een serieus dipje en dat kon niet blijven duren. Het bestuur werd uitgebreid, duidelijke doelstellingen werden gesteld en er kwam een samenwerking met Basket Midwest Izegem, gericht op de jeugd. Sinds dat slechte seizoen heeft de club zijn rug gerecht en speelt het volgend seizoen met de One in eerste provinciale. Ook de Two speelt volgend seizoen een reeks hoger in derde provinciale.

Titel kan nog

“Promotie was voor mij in het begin van de competitie niet mijn doelstelling”, stelt de trainer-coach van de One, Hans Vanoosthuyze. “Toen was de ambitie de top vijf. Al gauw werd die bijgeschaafd om voor de promotie te gaan. Daarna wilden we voor de titel in tweede provinciale gaan. Maar goed, we hebben nu de promotie behaald, wat heel mooi is. Dit is de derde promotie in vier jaar tijd. De titel kan theoretisch nog altijd. Dat is afhankelijk van Avanti Brugge. Die ploeg moet nog twee wedstrijden spelen, wij nog één en we hebben een punt voorsprong in de stand. Als zij dus een wedstrijd verliezen en wij winnen onze laatste match dan is de titel ook binnen. We kunnen die spelen zonder druk, want de promotie is al in kannen en kruiken. We spelen bovendien thuis en moeten zeker ons beste basket spelen om niet voor verrassingen te staan.”

“Ook ons bekeravontuur mag gezien zijn”, vervolgt de coach. “We speelden de halve finale en verloren die met slechts zes punten tegen een eerste provincialer. Het was voor hen echt bibberen tot het einde. We hebben echt een fantastische wedstrijd gespeeld en ik ben heel fier op mij spelers, want Izegem heeft in heel het seizoen nooit zoveel tegenstand gehad.”

Nieuwe spelers

“De Two is al kampioen en gaat over naar derde, wij promoveren naar eerste. Dat is goed voor de doorstroming binnen de club. Die bekercampagne heeft ook aangetoond dat we goed kunnen meedraaien in eerste, want wij wonnen tegen Zwevezele, een sterke ploeg uit eerste, en we maakten het Izegem, dat geen enkele match verloor, heel moeilijk. Er komt één speler bij. In eerste is het veel moeilijker om een speler aan te trekken dan in de lagere reeksen. We zoeken verder. Eerst nog de titel als kers op de taart”, besluit Hans. (WD)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier