Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Pauline Bayart is Belofte van het jaar. (foto ELD)
Redactie KW

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.

“Ik kan me al een beetje voorstellen wat het moet zijn om voor een volle Lange Munte op het basketveld te staan”, lachte Pauline. “Voor mij was het alleen om een trofee te ontvangen en dat maakte al zo’n overweldigende indruk.”

“Ik startte met basket bij K-BTK en later Kortrijk Spurs, maar mama (Alexia Maes, red.) drong erop aan om toch de stap naar Waregem te zetten. Waregem heeft een traditie om jonge talenten goed te begeleiden en al vroeg kansen te geven. Dat had ze zelf als ex-speelster van Waregem ondervonden”, vertelt de basketster.

“Zo kwam ik als prille U16-speelster bij Waregem terecht. Met Nastja Claessens speelde ik drie jaar samen. Ze is twee jaar ouder, maar toen ze Waregem verliet, was het duidelijk dat de verantwoordelijkheid nu meer bij ons lag. Dat is een leerproces, waar je als speelster door moet. Met Fre Claessens, die vroeger nog baskette bij Kortrijk samen met mijn papa (Vincent Bayart, red.), klikt het heel goed”, gaat Pauline voort.

“Volgend seizoen blijf ik nog bij Waregem, al speelde ik ook wel met de optie om naar het buitenland te gaan. Persoonlijk was ik er nog niet klaar voor, maar misschien gebeurt het nog wel in de toekomst.”

Fysiek sterker

“Ik wil Handelswetenschappen studeren in Gent, waar mijn oudere zus Alix al een jaar studies kine achter de rug heeft. We kunnen er samen op kot en vandaar op en af naar de trainingen. We hebben nog een jongere broer Maxime, bij de U16 van Spurs. Zelf leg ik de lat hoger; ik wil weten hoeveel progressie ik nog kan maken. Vooral fysiek kan ik nog veel sterker worden.”

“De Belgian Cats hebben in elk geval indruk gemaakt. Ik zit er telkens van te genieten hoe Emma Meesseman de ploeg aanstuurt en een toonbeeld is voor de aankomende talenten. Zalig om te zien”, besluit Pauline.

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier