Filou Oostende huldigt clubicoon Dusan Djordjevic

Dusan Djordjevic won talrijke trofeeën voor Oostende. © Filou Oostende
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Elf maanden nadat Professor Doctor Dusan Djordjevic zijn basketschoenen definitief in de sporttas stopte, huldigt Filou Oostende zijn absolute topper van de voorbije twaalf seizoenen. Dat gebeurt op woensdag 8 mei, bij de eerste thuismatch van de kwartfinales van de play-offs.

Dusan Djordjevic beëindigde zijn spelerscarrière als veertigjarige met een twaalfde landstitel op rij. Geen enkele supporter vergeet dat ver driepuntshot, zijn laatste korf, in de titelmatch tegen Antwerp Giants. “Dat was een uniek afscheid vorig seizoen, een fantastisch orgelpunt van zijn indrukwekkende carrière”, weet Jurgen Vanpraet, CEO van Filou Oostende.

Dusan Djordjevic won met Oostende twaalf landstitels, zeven bekers van België, vier Belgische Supercups en twee BNXT Supercups. Hij werd tweemaal verkozen tot MVP van de Belgische competitie. Dat vormt een geheel van 27 trofeeën. “Zo is Dusan Djordjevic een van de meest gelauwerde basketters ooit in ons land”, benadrukt Vanpraet.

“We trekken shirtnummer 20 in NBA-stijl terug”

“In ware NBA-stijl zullen we woensdag symbolisch het shirtnummer van Dusan Djordjevic terugtrekken. Het nummer 20 zal dus nooit meer uitgereikt worden aan een andere speler in onze club”, zegt de CEO. “Die avond zullen sponsors, fanclub, ex-collega’s en het bestuur van BCO Dusan Djordjevic in de bloempjes zetten.”

“Zijn aanwezigheid heeft een enorme impact gehad op het succes van de club, zowel op als naast het veld. Hij hoorde zijn bijnaam ‘de generaal’ misschien niet zo graag, maar hij was er wel een die de zaken goed op orde had en op het juiste moment de juiste ‘bevelen’ kon geven aan zijn troepen.”

Nieuwe taak

“Zijn moeder, zijn broer, zijn neef en zijn beste vriend zullen hem woensdag vergezellen. Het wordt een waardig adieu, maar geen vaarwel. Onze club bespreekt momenteel met Dusan welke taak ze hem nog zou kunnen toevertrouwen in de nabije toekomst. Na een sabbatperiode heeft hij in zijn geboortestad Belgrado in Servië wat zaken op orde kunnen stellen. Stilaan is hij toe aan een nieuwe uitdaging.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier