Avanti Brugge pakt titel in TDM2 na verlengingen

De vreugde was groot. © MD
Mark Devenyns
Mark Devenyns Basketbalmedewerker

In een stampvolle Stamina en na een wedstrijd vol emoties en reclame voor het basketbal pakte Avanti Brugge de titel in TDM2. De ploeg was sinds vorige week al zeker van promotie.

Het zag er anders niet meteen gunstig uit voor de Bruggelingen. In minder dan 4 minuten had Oostkamp de bonus uit de heenmatch (101-90) meer dan verdubbeld (2-18). Joeri Vermoesen mocht de ene bom na de andere droppen en stond na het eerste quarter (17-28) al met 14 punten achter zijn naam. Avanti ging scherper verdedigen en trok met 37-41 naar de kleedkamer.

Devacht en Robijns (allebei scoreloos in de eerste helft) zochten meteen de aansluiting na de rust en stuwden hun ploeg erop en erover. Bij Oostkamp leken ze geen antwoord te hebben, want op een schamel puntje van Gyssels na, kwam alleen Dieltiens in het derde quarter tot scoren: 62-52.

De zaal daverde op zijn grondvesten toen de thuisploeg 74-57 voor kwam en de titel voor het grijpen had, maar de Merels knokten zich helemaal terug. Na de reguliere speeltijd was het verschil even groot als in de heenwedstrijd: 85-74.

Verlengingen moesten de beslissing brengen. Daarin viel het dubbeltje uiteindelijk aan Brugse kant (95-81). De vreugde-uitbarsting bij spelers, coach, bestuur en supporters was immens.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier