Ruben Cornelus loopt tijdens de Nacht van de Atletiek: “Alles op die 800 meter zetten”

Ruben Cornelus start zaterdag in de Nacht van de Atletiek. © ACR
Redactie KW

Ruben Cornelus neemt op zaterdag 15 juni in het Limburgse Heusden-Zolder deel aan de Nacht van de Atletiek, een internationale wedstrijd. “Ik probeer er om die 1 minuut 47 seconden op de 800 meter waar te maken.”

Ruben Cornelus, die zondag de Flanders Cup in Lokeren liep, heeft de voorbije winter aan de basisconditie gewerkt, zijn krachttrainingen nog wat opgeschroefd. In het voorjaar volgde een hoogtestage van zes weken: drie weken thuis in een hoogtetent van Olympeak en daarna drie weken in Sankt-Moritz.

Goed verteerd

“Ik heb dat goed verteerd, want er volgde in mei op de 800 meter meteen een persoonlijk record (1’48”74) op de IFAM in Brussel. Mijn ambitie is om een stap vooruit te zetten en dat lijkt dus wel te lukken”, vindt de 27-jarige Brugse kinésist. “Tot en met het BK wil ik nu vooral alles op die 800 meter zetten. Het is wel het liefste wat ik doe. Daarna volgen enkele wedstrijden op de 1.500 meter, om richting 3’45” of iets sneller te gaan, en misschien ook een 3.000 meter.”

“Zowel mijn trainer als ikzelf voelen dat 1’47” mogelijk is”

Een week voor de IFAM eindigde Ruben in Kortrijk tweede op het Vlaams kampioenschap. “Ik ging daar met veel voorsprong de laatste 200 meter in, waardoor ik precies wat te veel tijd had om na te denken. Ik keek om in plaats van zo vlug mogelijk naar de eindmeet te lopen en werd met 14 honderdsten door een supersterke Tibaut Vandelanoote geklopt”, aldus Ruben die zich bij Olympic Brugge voor zijn loopschema’s laat begeleiden door Stijn Fincioen, voor kracht is dat door Aurélie De Ryck en Wouter Billiet.

Besttijd

Rubens ambitie komende zomer is om zijn persoonlijke besttijd op de 800 meter scherper te stellen. “Zowel mijn trainer als ikzelf voelen dat die 1’47” mogelijk is. We gaan er voor. Op training gaat het alvast de goede richting uit. Als tijdens de Nacht van de Atletiek de kaarten goed vallen, met een goede reeks en een goede tegenstand, wat je daar meestal wel hebt, kan het. Twee weken later volgt voor mij dan het BK, wat misschien wel mijn hoogtepunt wordt dit seizoen.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier