Rani Vincke loopt met Belgian Rockets naar zesde plaats in EK-finale van 4×100 meter: “Het was vooral genieten”

Ondanks de laatste plaats waren de Belgian Rockets heel trots op hun prestatie op het EK. We zien Rani Vincke als tweede van rechts op de foto. © Belga

De Belgische vrouwen van de 4×100 meter, met Rani Vincke uit Gistel, zijn woensdagavond in hun EK-finale in Rome op de zesde plaats geëindigd, in een tijd van 43.48. Het goud was voor Groot-Brittannië (41.91), voor Frankrijk (42.15) en Nederland (42.46). De Belgian Rockets finishten oorspronkelijk als zevende, maar schoven een plekje op na de diskwalificatie van Zwitserland.

Rani Vincke, Rani Rosius, Elise Mehuys en Janie De Naeyer eindigden als laatste in hun race, Polen bereikte de finish immers niet. Delphine Nkansa ontbrak door examens.

Nkansa was er maandagmiddag nog bij toen de Rockets zich in een tijd van 42.85 plaatsten voor de finale, hun tweede op internationaal niveau. Twee jaar geleden eindigden de Belgische vrouwen op het EK in München ook op de zesde plaats.

“Na de olympische kwalificatietijd, was het nu vooral genieten”, klonk het bij Rani Vincke. “Starten vanuit baan twee was lastig, en als je naar mijn splittijd kijkt (11.74, red), zie je dat het ook echt een verschil maakt.”

Olympische Spelen

De Belgian Rockets hebben zich nog niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Via het klassement van de Road to Paris zijn nog twee tickets te verdienen. Met hun chrono van 42.85 in de reeksen komen de Rockets net onder Spanje (42.84) op de 16e plaats van de ranking, en zijn virtueel geplaatst. De olympische kwalificatieperiode loopt nog tot 30 juni. Het Belgische record op de 4×100 meter bedraagt 42.54.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier