Rani Vincke haalt met Belgian Rockets finale op EK atletiek in tijd die olympische perspectieven biedt

De Belgian Rockets zijn uiterst tevreden met hun kwalificatie voor de finale op het EK atletiek in Rome. We zien Rani Vincke als tweede van rechts op de foto. © Belga

De Belgische aflossingsploeg op de 4×100 meter bij de vrouwen, met Rani Vincke uit Gistel, heeft zich dinsdag op het EK atletiek in Rome geplaatst voor de finale.

Rani Vincke, Rani Rosius, Elise Mehuys en Delphine Nkansa eindigden in de tweede en laatste reeks als vierde in 42.85.

De top drie van beide reeksen en de twee snelste tijden stootten door naar de finale. Die staat woensdagavond op het programma. Frankrijk won de reeks van België in 42.35 voor Nederland (42.39) en Duitsland (42.47). België en Polen (43.15) werden opgevist. In de eerste reeks kwalificeerden alleen Groot-Brittannië (42.25), Zwitserland (42.76) en Spanje (43.00) zich.

Olympische Spelen

De Belgian Rockets hebben zich nog niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Via het klassement van de Road to Paris zijn nog twee tickets te verdienen. Met hun chrono van 42.85 komen de Rockets naast Spanje (42.85) op de 15e plaats van de ranking, en zijn virtueel geplaatst. De olympische kwalificatieperiode loopt wel nog tot 30 juni. Het Belgische record bedraagt 42.54.

Twee jaar geleden eindigden de Rockets op het EK in Müchen als zesde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier