Alexander Doom ziet kansen op EK atletiek: “Het wordt een open finale”

© BELGA

Met Alexander Doom en Jonathan Sacoor lopen er maandag twee Belgen de finale van de 400 meter op de Europese atletiekkampioenschappen in Rome. Zij treden zo in de voetsporen van Cédric Van Branteghem (2002), Kevin Borlée (2010, 2016, 2018), Jonathan Borlée (2010, 2014, 2018) en Dylan Borlée (2022).

“Ik ben heel tevreden”, reageerde Doom nadat hij zich met winst in zijn halve finale rechtstreeks geplaatst had. “Ik heb de eerste tweehonderd meter goed gecontroleerd en had in de laatste rechte lijn nog wat over. Ik verwacht me aan een open finale, waarin alles mogelijk is. Als je ziet dat de laatste finalist 45.28 loopt. Twee jaar terug was dat nog goed voor eremetaal (in werkelijkheid was 45.17 nodig).

“Ik ben ook heel blij voor Jonathan. Hij loopt een persoonlijk record en plaatst zich voor de Spelen. Of we maandag één en twee kunnen worden? In theorie wel. Het zou mooi zijn, maar Charles Dobson en Luca Sito zijn de favorieten. De druk ligt bij hen.”

“Fantastisch dat ik onder de 45.00 loop”, jubelde Sacoor. “Alles viel perfect in zijn plooi. Ik wil nu niet te veel op een wolk leven, want de taak zit er nog niet op. Er is nog de finale en de 4×400. Leuk dat er twee Belgen in de finale zitten. Om Alexander te kloppen, zal ik wel nog sneller moeten.”

Dylan Borlée werd twee jaar terug nog vijfde in de finale, maar strandde nu in de halve finales. “Ik was niet goed genoeg en weet niet hoe dat komt, erg frustrerend. Ik weet dat ik sneller kan, maar hoe? Het komt er niet uit. Helaas.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier