Viktor Maddens kampioen in de Lowlands Tour

(gf)
Redactie KW

Onlangs vond de laatste stop van de Lowlands Tour plaats in Grevenmacher, Luxemburg. Viktor Maddens wist er een derde plaats te bemachtigen en dat was voldoende om de Lowlands Tour overall te winnen nadat hij eerder als eerste eindigde in Izegem.

“De doelstelling was vooraf om de eerste plaats te halen in de eindranking”, opent de 27-jarige Viktor Maddens uit Roeselare die de Lowlands Tour won in de Pro Men-categorie. “Omdat ik in Izegem won en Tino topfavoriet was in Grevenmacher wist ik dat ik maximaal één plaats na Arthur mocht eindigen en dat de derde plaats dus voldoende was om de eindwinst te behalen.”

Aan het begin van het seizoen was Viktor tevreden met een podiumplaats, maar omdat hij in Izegem won en de kans er was om de eindoverwinning te nemen, wilde hij die kans natuurlijk wel grijpen.

“Op voorhand dacht ik niet dat ik overall zou kunnen winnen, maar als het soms wat meezit, liggen er mogelijkheden die je moeilijk kunt voorspellen. Omdat Tino er niet bij was in Izegem, was er plots iets mogelijk en ik ben blij dat ik van deze kans gebruik heb gemaakt om mijn eerste overwinning te pakken bij de Pro Men.”

Tijdsgebrek

“Door tijdsgebrek in de voorbereiding waren er niet veel nieuwe figuren die ik in mijn run kon toepassen. Ik wist dat ik met dezelfde run als in Izegem genoeg had om de derde plaats veilig te stellen en heb daarom tijdens mijn tweede deel van de finale wat risico’s genomen om het Arthur toch nog lastig te maken voor die tweede plaats.”

“Helaas resulteerde dit in een val en had Arthur een sterke run in zijn finale, waardoor hij verdiend de tweede plaats behaalde. Om Tino van zijn troon te stoten, zullen we nog wat extra trainingssessies nodig hebben. Hij behoort tot de beste in Europa en heeft dit in de finale zeker laten zien.”

“Ik kan tevreden zijn over mijn geleverde prestaties. Een overwinning in Pro Men is iets waar ik als kind van droomde en onmogelijk achtte. Om dit nu te winnen, voelt natuurlijk fantastisch”, besluit Viktor.

(RV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier