“Veruit mijn beste oefening ooit”: turner Glen Cuyle plaatst zich voor finale aan de ringen op Olympische Spelen

Glen Cuyle schreeuwt het uit van vreugde: hij gaat door naar de finale aan de ringen. © Belga
Redactie KW

Turner Glen Cuyle (21) uit Ingelmunster heeft zich zaterdagavond op de Olympische Spelen in Parijs geplaatst voor de finale aan de ringen.

Cuyle schreeuwde het zaterdagavond uit na een fantastische oefening aan de ringen. Hij liet een topscore van 14.900 punten noteren en kwam daarmee op de vierde plaats, goed voor een finaleplaats. “Het was veruit de beste oefening die ik ooit heb gedaan”, lachte hij na afloop in de mixed zone van de Bercy Arena. “Het zat ergens in mijn achterhoofd wel dat een finale zou kunnen, maar dan zou ik dé oefening moeten doen. En die heb ik nu ook gedaan. Dit is echt niet normaal.”

Cuyle treedt met zijn finaleplaats in de voetsporen van Dennis Goossens. Die werd in 2016 in Rio achtste aan de ringen. “Ik ken hem goed, hij zit vaak in onze trainingszaal. Mede dankzij hem ben ik ook zo goed geworden aan de ringen”, legt Cuyle verder uit.

Brons?

De finale staat op 4 augustus geprogrammeerd. “Samen met de coach zullen we de video van mijn oefening analyseren en kijken wat we nog beter kunnen doen. Daarna gaan we er op werken. Ik heb nog een week”, stelt Cuyle.

“In de finale ga ik proberen minstens een even goede oefening te doen en dan zien we wel. In de finale kan alles. Zeker aan de ringen liggen de scores heel dicht bij elkaar, al zijn de twee Chinezen (Jingyuan Zou en Yang Liu, red.) wel buiten bereik. De derde plaats kan heel misschien, maar ik ga gewoon proberen dezelfde oefening te herhalen. Ik ben als vierde gekwalificeerd voor de finale, maar ik weet ook dat een aantal topgymnasten kleine foutjes hebben gemaakt. Dus ik ga mezelf niet te veel in het hoofd halen.”

Ten koste van tweelingbroer

Glen Cuyle plaatste zich voor de Spelen ten koste van zijn tweelingbroer Nicola. Die gaf toe dat hij wel wat jaloers was op zijn broer, maar op een gezonde manier. In elk geval zet Glen nu in Parijs een hoopgevende prestatie neer. (Belga/HH)

Lees meer over: