Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

Bieke Trenson neemt op 22 september in Nice deel aan het WK triatlon. © gf
Redactie KW

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.

De 70.3 Ironman van Knokke-Heist op zondag 8 september is uitverkocht. Het wordt opnieuw de grootste halve triatlon in ons land, met maar liefst 2.500 deelnemers aan de vernieuwde start in de Damse Vaart in Sluis.

Onder hen Bieke Trenson (36), die zich in de voorbije IM in Nice wist te kwalificeren voor het WK. “Knokke-Heist is een thuiswedstrijd en het vormt de laatste ideale voorbereiding op het WK twee weken nadien. Om mijn conditie nog eens te testen”, vindt ze.

Twee maanden geleden kampte de revalidatiearts, die in het BZIO in Oostende werkt, met een ernstig beenletsel. “Ik dacht dat de genezing sneller zou verlopen, om op te bouwen richting Nice, waar ik mij wilde plaatsen voor het WK. Maar de pijn bleef tot een week voor de wedstrijd. De drie maanden voordien had ik amper tachtig kilometer op de weg gelopen. Voor het overige zat ik op mijn crosstrainer.”

Straffe marathon

Tijdens de race zorgde Bieke tot haar eigen verbazing voor een topprestatie op de marathon, met een nieuw persoonlijk record: 3uur 24. Haar eindtijd, 10 uur36’55”, was goed voor winst in haar leeftijdsgroep, de vijfde plaats algemeen, en een ticket retour naar Nice voor haar derde wereldkampioenschap

“Het parcours in Nice ligt mij wel. Het is veel klimmen”

Bieke wist zich eerder al te plaatsen voor het WK in Utah in 2022, en voor Hawaï in datzelfde jaar. Na een soort van sabbatjaar, waarin ze enkel de halve afstand deed, gaat het nu richting het WK op de lange afstand in Nice op 22 september.

“Dat parcours ligt mij wel. Het is veel klimmen. Ik start zonder jetlag en weet hoe het WK in wedstrijdvorm zal aanvoelen. Met mijn trainer Robin Haeghebaert van RTnC heb ik afgesproken om tot dan voorzichtig te blijven. Mijn ambitie op het WK is echt wel een podiumplaats in mijn leeftijdsgroep.”

(Alain Creytens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier