Triatleet Gilles Dupon opnieuw aan start van Challenge Roth in Duitsland

Gilles Dupon. (foto ACR)
Redactie KW

Zondag 7 juli is er in Duitsland de Challenge Roth. Heel wat Belgen komen aan de start van deze iconische triatlon over de lange afstand. Onder hen ook Gilles Dupon uit Loppem die er beter wil doen dan vorig jaar.

Gilles Dupon (32) is sportkinesist in de groepspraktijk Peak Level in Sint-Michiels. Hij combineerde de drie sporten voor een triatlon, al duurde het even voor hij in competitie begon. In 2016 deed hij zijn eerste wedstrijd. Vanaf dan volgden er nog. “Mijn eerste was de Israman omdat ik in het begin wat meer de avontuurlijke triatlons opzocht”, vertelt hij.

Marbella

“De focus lag nadien op het langere werk, met heel lang de halve afstanden met veelal in kleinere wedstrijden een plaats bij de eerste tien. In Marbella kon ik mij in 2022 kwalificeren voor het WK halve Ironman. Vandaaruit bleef ik doortrainen en deed ik vorig jaar een eerste keer een volledige afstand, in Roth.”

Al was dit voor de triatleet uit Loppem een aparte ervaring. “Ik had met 9u08” een mooie tijd. Stiekem hoopte ik dat ik vlugger kon. Het was warm, iets meer dan 30 graden en op zo’n afstand kom je jezelf wel eens tegen. Ik raakte wat geprikkeld om toch wat van die tijd te kunnen doen en zo heb ik mij de week nadien opnieuw voor Roth ingeschreven, om daar toch even de puntjes op de i te zetten.”

Blessure

Als voorbereiding op deze challenge in Duitsland nam Gilles na zijn blessure – een stressfractuur de voorbije winter – eind mei zonder verwachtingen deel aan de 70.3 in Kraichgau. Hij finishte als tweede in zijn leeftijdscategorie en zevende algemeen bij de age-groupers. Richting Roth heeft Gilles alvast ervaring in zijn bagage.

“Vorig jaar miste ik er een beetje de start van het zwemmen, was ik vrij goed op de fiets en lagen alle kaarten op tafel om rond de 8u45” te finishen, maar ik crashte in het lopen. Ik moet zondag niet zoveel veranderen, meer gecontroleerd mijn wedstrijd doen en in het lopen niet al te zot doen. Mentaal dien ik mezelf weinig druk op te leggen. Ik was vorig jaar te veel met mijn prestatie bezig dan te genieten van het moment.”

(ACR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier