Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen

Florian Van Acker pakte al eens goud en brons op de Spelen. © BELGA
Anton Peene Reporter

De selecties in tafeltennis en boogschieten voor de Paralympische Spelen in Parijs werden donderdag door het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt. “Onze toppers Laurens Devos (Malle), Florian Van Acker (Langemark) en Ben Despineux (Eupen) zijn erbij”, laat G-sport Vlaanderen weten.

Florian Van Acker werd Paralympisch kampioen in Rio de Janeiro in 2016 en toen leerde het brede publiek de toptafeltennisser kennen dankzij zijn ontwapenende interviews.

Brons in Tokio

De 27-jarige inwoner van Sint-Juliaan knokte zich op de Paralympische Spelen van Tokio naar een bronzen medaille. Hij verloor er zijn halve finale van de Australiër Samuel Von Einem, die hij vijf jaar eerder in Rio klopte voor goud.

Drievoudig Europees kampioen

Florian brak al in 2015 internationaal door, toen hij zich tot Europees kampioen kroonde in Denemarken, een titel die hij ook in 2019 (Helsingborg) en 2023 (Sheffield) behaalde. In 2018 werd Florian ook voor de eerste maal wereldkampioen in het Sloveense Celje. In 2022 kon hij zijn wereldtitel niet verlengen en moest hij vrede nemen met brons op het WK in Granada.

Florian staat momenteel tweede op de wereldranglijst voor spelers met een verstandelijke beperking (klasse 11), een ranglijst die hij al vele jaren aanvoerde in het verleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier