Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

Het Loopcriterium van de Kust start in Zeebrugge. © GF
Redactie KW

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.

Het Loopcriterium van de Kust is een organisatie van Olympic Brugge in samenwerking met de sportdienst Brugge. Op het programma staat een kidsrun om 19.30 uur (700 meter en gratis) gevolgd door vijf of tien kilometer om 20 uur. Deelnemen kost 8 euro bij voorinschrijving, 12 euro de dag zelf.

Klassementslopers moeten aan vier loopwedstrijden deelnemen om punten te sprokkelen voor het criterium. Recreatieve lopers en jeugdlopers kunnen door deel te nemen aan respectievelijk vier of drie loopwedstrijden een mooie tombolaprijs winnen.

“Door mee te lopen kan je ook de MUG-Heli steunen”

De wedstrijden hebben plaats in Zeebrugge (5 juli), Oostende (19 juli), Koksijde (24 juli), Wenduine (26 juli), De Panne (31 juli), Knokke-Heist (2 augustus), Blankenberge (3 augustus), Nieuwpoort (7 augustus), Bredene (16 augustus) en Middelkerke (23 augustus).

Concurrentie

Door mee te doen aan een of meerdere lopen kan je ook de MUG-Heli West-Vlaanderen steunen. Het concept in Zeebrugge blijft hetzelfde als de voorgaande jaren. Het parcours is deels verhard op de zeedijk, de Saint-Georges Day-wandeling en deels op het strand in de richting van Blankenberge. De douches en kleedkamers bevinden zich in het Badengebouw op de zeedijk.

“We hopen op heel wat interesse”, aldus Ludo Van de Sande van Olympic Brugge. “De voorbije jaren konden we zo’n 400 lopers verwelkomen. Ook dit keer is de Strandloop de eerste vrijdag van juli. Er is concurrentie van andere wedstrijden, zoals de stratenloop in Moerbrugge, waardoor we wat minder deelnemers hebben dan de andere strandlopen. Daar komt dit jaar nog eens het EK voetbal bij. Van Olympic Brugge zullen er leden meelopen, al verwacht ik niemand van ons bij de eersten. De meesten concentreren zich nu op de piste. Lopen in het zand past niet zozeer in hun voorbereiding.” (ACR)

Meer info vind je op www.loopcriteriumvandekust.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier