Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

Sabine Devooght en Frédéric Gaspard waren op het BK goed voor twee keer goud. (foto Hugo Orban)
Redactie KW

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.

Sabine Devooght begon in haar geboortestad bij de Koninklijke Brugse Badmintonclub. Later bracht de liefde en de sport haar naar Limburg. Haar echtgenoot Frédéric Gaspard, afkomstig uit Bastogne, is technisch directeur op het hoogste niveau binnen de Waalse badmintonfederatie, alsook nationale coach van de U19.

Badiator Academy

Samen met Sabine richtte hij drie jaar geleden in Tongeren de Badiator Academy op, een club waar ze de badmintonmicrobe wil delen met kinderen van 5 tot en met 17 jaar. Ze geven initiatie, gaan naar scholen om de jongeren warm te maken voor de sport. “Ondertussen zijn wij binnen de academie met vier trainers. Ik doe ook vooral het administratieve, en spring bij waar nodig”, vertelt Sabine, die in een ziekenhuis als medisch secretaresse werkt.

Padel

Op het BK kon ze haar nationale titel verlengen. In het gemengd dubbel was er met Frédéric ook goud, nadat het echtpaar vorig jaar de halve finale verloor. “Ik heb toen na het BK beslist om te stoppen. Mijn racket aan de haak te hangen. Het plezier in het spel was weg. Doordat ik niet meer dezelfde snelheid had, verloor ik matchen die ik voordien won. Ik kon moeilijk met dat gevoel omgaan en begon met padel en andere dingen. Zonder aan badminton te doen probeerde ik mijn lichaam in vorm te houden.”

EK in augustus

In augustus is er in Heusden-Zolder, voor Sabine en Frédéric niet zover, het EK badminton. “Ik wilde dat ooit wel eens meemaken. Zij het als ik er klaar voor was. Sinds enkele maanden begon ik in die zin, zonder mij enige druk op te leggen, opnieuw met trainen. Ik heb mij met die Belgische titels ondertussen kunnen kwalificeren. Ik ga nu verder naar het EK toewerken, maar vooral om er te genieten en plezier te beleven.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier