Ruim 1.200 deelnemers voor jaarlijkse duatlon en triatlon in Kortrijk

Het mooie weer lokte heel wat toeschouwers. © Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zondag had de jaarlijkse dua- en triatlon plaats in Kortrijk. Deze editie was wat betreft deelnemers, organisatie, enkele duizenden toeschouwers, locaties en redelijk weer top. “Alles verliep zeer vlot”, aldus veiligheidscoördinator Michaël Vannieuwenhuyze

Al vroeg in de morgen kwamen de eerste atleten aan met familie, vrienden en kennissen die een mooie uitkijkplaats zochten. Met ruim 1.200 deelnemers en x-aantal mensen van groepen van bedrijven werd een mooi getal genoteerd. Ook het weer zat mee.

In de voormiddag kwamen de duatleten aan bod. Winnaar werd Guust De Smul. Gevolgd door Elias Van Landeghem en Joren Jans. Bij de dames won Camille Watteyne, gevolgd door Ine Wittevrongel en Anke Govaerts. Langzaam maar zeker vulden de straten zich langs het parcours op de Grote Markt en langs de Leieboorden voor de triatlon. Sven Vandenbroucke pakte zijn tweede triatlonzege van het seizoen: “Op dit mooi parcours kon ik het verschil maken, dat wist ik”, zegt hij. Bij de dames triatlon won Marie Luyckx, de nationale kampioene aquabike.

(PV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier