Red Lions spelen gelijk tegen Argentinië in laatste overbodige groepswedstrijd

Arthur de Sloover in actie tegen Argentinië. © BELGA

De Belgische hockeymannen hebben vrijdag in hun vijfde en laatste groepswedstrijd op de Olympische Spelen 3-3 gelijkgespeeld tegen Argentinië. Het was voor de Lions, de titelverdedigers, hun eerste puntenverlies op het hockeytoernooi in Parijs.

De Argentijnen klommen na vijf minuten een eerste keer op voorsprong dankzij een rake strafcorner van Maico Casella. Na de pauze trok Nicolas De Kerpel (34.) de stand in evenwicht, maar Argentinië bleef gas geven voor een overwinning. Tomas Domene (45.) zette de 1-2 op het bord en na de gelijkmaker van Alexander Hendrickx (52.), op strafcorner, vond Matias Rey (53.) de weg naar de netten. Argentinië stond zo een derde keer op voorsprong, maar kon ook die niet vasthouden. Thibeau Stockbroekx legde in de slotminuut de 3-3-eindstand vast.

De Lions waren voor hun wedstrijd al zeker van de groepswinst dankzij de 2-3-nederlaag van Australië eerder op de dag tegen India. De Lions komen zo in de kwartfinales al zeker uit tegen Spanje, de nummer vier van groep A.

In de eindstand in groep B tellen de Belgische hockeyers op de eerste plaats 13 punten. India (10 ptn), Australië (9 ptn) en Argentinië (8 ptn) mogen mee naar de kwartfinales. Ierland (3 ptn) en Nieuw-Zeeland (0 ptn) zijn uitgeschakeld.

Voor het duel tegen Argentinië werden twee wijzigingen in de selectie doorgevoerd. Gauthier Boccard en doelman Vincent Vanasch werden met blessures vervangen door Maxime van Oost en Loic Van Doren. Met Van Oost en Van Doren erbij telt de delegatie van Team Belgium in Parijs nu 170 atleten.

De Red Lions speelden tot voor vandaag een foutloos toernooi. Ze openden met zakelijke zeges tegen Ierland (2-0) en Nieuw-Zeeland (2-1). Vervolgens werd de sloophamer bovengehaald tegen Australië (6-2), in een heruitgave van de olympische finale van 2021, en werd een logische overwinning geboekt tegen India (2-1).