Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Bruno Cnudde en Edouard Deprez © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi. Deze pro’s worden verdeeld in twee groepen, waar ze strijden om een plek in de halve finales. De besten van elke groep gaan door naar de knock-outfase, waar uiteindelijk de finale beslist wie de allereerste kampioen wordt van dit prestigieuze evenement. De organisatie mikt op 4.000 bezoekers.

Bruno Cnudde (39) en Edouard Deprez zijn geen fervente dartsspelers. “We zijn wel liefhebber van de sport én van organiseren. Darts zit in de lift en het leek ons een gat in de markt om een dartsevent te organiseren, zeker op onze manier. We zijn al bepaalde toernooien gaan bezichtigen, maar meestal zijn die redelijk strikt en droog. We willen er een volledig event van maken met randanimatie en de nodige boereleute. Er zal altijd iets te doen zijn, ook al spelen ze niet. Tussendoor is er bijvoorbeeld een battle darts met Bekende Vlamingen, waaronder acteur Rik Verheye. Eindigen doen we met een optreden van Sam Gooris, gevolgd door een afterparty.”

“We willen er een volledig event van maken met randanimatie en de nodige boereleute. Er zal altijd iets te doen zijn, ook al spelen ze niet” – Edouard Deprez

Primus Top Of Darts serveert halve liters van hun hoofdsponsor. “Ze hechten geloof aan ons verhaal. Als eerste editie is het een stap in het duister, dus we zijn hen zeer dankbaar. We geloven in ons concept en rekenen op een uitverkochte hal. De omvang van het event en de kwaliteit van de spelers zijn uniek. We moedigen bezoekers aan om zich te verkleden. Naast een leuke sfeer, maken de best verkleedde groepen – hoe zotter, hoe liever – kans op drankbonnen.”

‘Early bird’ tickets kosten 30 euro (dichtste plaatsen) of 40 euro. Je kan online ook drankbonnen aan 20 procent korting kopen. Er zijn eveneens viparrangementen beschikbaar met onder meer parking, foodtrucks en meet and greets. Meer info op topofdarts.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier