“Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee Ingelrest Belgisch bokskampioen in Oostende

© RUDY DECLERCK VDB

Oostendenaar Liridon Fazliu mag terecht fier zijn op zijn eerste organisatie van een boksgala in de Coretec Dôme in ‘zijn’ stad. Met de vip’s waren er 2.300 toeschouwers. En ook heel wat pittige kampen. De Oost-Vlaming Lee Ingelrest knokte zich in een mooie titelkamp tot kampioen van België halfzwaargewicht.

Liridon’s eerste stap in de organisatiewereld van de boks, was meteen een schot in de roos. “Dankzij mijn vele sponsors en vooral Alain Delanghe én mijn manager Ezzedine Laggoune die me in het laatste jaar een betere bokser maakte”, zegt Liridon.

Verdiende overwinning

Voor Lee Ingelrest is het alvast een verdiende overwinning voor de Belgische titel. Da Silva bood wel goed weerwerk maar gaf nooit écht de indruk te kunnen winnen. Uiteindelijk zag Da Silva’s coach Ezzedine Laggoune dat het met hem de slechte kant opging en wierp wijselijk de handdoek in de ring.

Iman Batsaev kreeg niet Nedelin Georgiev als tegenstander, maar wel de in laatste instantie opgeroepen Fransman Bertogal, die nog maar een kamp gebokst had die hij verloor met ko. Ook zijn 2de kamp verloor hij nu met ko in de 2de ronde.

Ko voor Leonardo Strynckx

Leonardo Strynckx (Bufy) kreeg met Emmanuel Benkov naar ons gevoel een gemakkelijke tegenstander. “Ik weet het”, zegt Leonardo. “Maar de organisatoren moesten op het allerlaatste moment een vervanger zoeken voor de Pakistaan Abbasi. In de 2de ronde sloeg ik hem ko met een linkse. Jammer van die mindere tegenstander, maar door die snelle ko kreeg ik toch wel het gevoel dat ik er stilletjes aan weer sta en klaar ben voor veel betere tegenstanders”, zei Leonardo.

Apti Shabouev (Laggoune) won met ko in de 3de ronde van de Bulgaar Dimitrov. Rasul Magomadov (Laggoune) bestookte 2 ronden lang de Bulgaar Daniel Rashdan die soms door de knieën ging nog vóór hij geraakt werd. In de 3de ronde was het voor de Bulgaar definitief gedaan toen hij een slag op het hoofd kreeg en door de knieën ging: technisch ko na 2’34.

Vlaamse titel

Mogmad Youssopov (Kevin Ongenae) won de Vlaamse titel bij de lichtgewichten van Angelo Turco (Bufy). Meriton Karaxha kreeg de Kroaat Luka Leskovic, die meer dan 60 kampen bokste en er 6 van won, niet klein, maar was wel veel beter. Hij won dan ook meer dan verdiend. Organisator Liridon Fazliu sloot het boksgala af met een kamp tegen de Kroaat en won ruim op punten. Ook de amateurkampen waren van een vrij hoog niveau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier