Jelle uit Izegem haalt zilver op EK crossfit en mag naar het WK in Texas: “Dit schept wel vertrouwen”

Jelle (links) heeft een knappe tweede plaats behaald op het EK crossfit. © GF
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Jelle Hoste heeft het voorbije weekend een knappe tweede plaats behaald op het EK crossfit. Daarmee heeft de Izegemnaar meteen zijn ticket beet voor het WK in Texas deze zomer en dat was een van de grote doelen die hij zichzelf gesteld had.

Jelle behaalde in 2023 een knappe tiende plaats op het WK en nam begin dit jaar de beslissing om zich voortaan voltijds op zijn sport te focussen en zijn job als IT-consulent op te zeggen. Die beslissing beklaagt hij zich nu zeker niet. Hij slaagde er dit weekend in Lyon in om zilver te behalen op het EK crossfit, een tornooi waar de veertig beste crossfitatleten van Europa het tegen elkaar opnamen.

Handstand

Crossfit is een sport die atletiek met uithouding en gymnastiek combineert. “Het belangrijkste was om me te kwalificeren voor het WK, wat dit jaar mijn grote doel was”, reageert Jelle. “Het is niet omdat ik er vorig jaar bij was dat het dit jaar zo evident zou worden. Het heeft geholpen dat ik me voortaan voltijds op mijn sport kan toeleggen en ik heb ook bewust geoefend op enkele disciplines waar ik minder goed in was. Zo heb ik onder andere dankzij mijn gymnastiekcoach Gunther Couckhuyt geoefend op de handstand en daar op het EK de vruchten van geplukt. Ik voelde me heel zelfzeker en kon zelfs sneller vooruit stappen dan ik op voorhand had gedacht.”

Details

Het EK bestond uit zes work-outs, op het WK zullen er dat dubbel zoveel zijn. “Het wordt nu zaak verder te blijven trainen, maar er is nu alvast een enorme druk van mijn schouders gevallen”, zegt Jelle. “Ik heb me kunnen meten met de top en het scheelde zelfs maar een paar punten met de atleet die goud behaalde. Dat schept vertrouwen naar deze zomer toe. Ik ga wel nog een paar hittetrainingen inplannen, want in Texas staan er een paar work-outs op de middag gepland en de temperatuur kan daar tot 40 graden oplopen. Zo heb ik thuis een sauna laten plaatsen die hoog genoeg is zodat ik er met mijn fiets in kan trainen. Het zijn zo’n details die straks het verschil kunnen maken”, besluit hij.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier