Jason De Vooght krachtbalspeler van het seizoen: “Trainers hebben ons echt naar een hoger niveau getild”

Op de foto zien we de beste speler van het jaar Jason De Vooght, samen met partner Febe Maene en mentor/coach/trainer Paul Vanheerentals. © JV
Redactie KW

De 30-jarige Jason De Vooght is door zijn collega-krachtballers verkozen tot beste speler van het seizoen. Hij volgt Jabbekenaar Tomas Vandamme op.

Jason was voorbestemd om een goede krachtballer te worden. Moeder Patricia speelde jaren in de hoogste afdeling en Jason heeft heel wat van haar genen in zich. Hij doorliep alle jeugdreeksen en groeide uit tot de topspeler die hij nu is. Jason: “Ik ben uiterst tevreden met deze erkenning. Krachtbal is een groepsport. Samen met mijn ploeggenoten spelen we voor het tweede jaar op rij kampioen. Als team kennen we elkaar door en door. We kennen onze sterktes maar ook onze zwaktes, waardoor we enkel maar beter kunnen worden.”

Opofferingen

“Omdat we met zo’n sterk team zitten, snoepen we wel punten van elkaar af in het referendum, maar dit jaar is het dus eindelijk gelukt. Ik had gehoopt op een plaats in de top drie en gedroomd van deze verkiezing. Natuurlijk komt zo iets niet vanzelf. Ik ben zo blij voor mijn partner, Febe Maene, die ook veel opofferingen heeft moeten doen.”

“Onze twee trainers – Paul Vanheerentals en Nathalie Lievens – hebben ons dit jaar echt wel naar een hoger niveau getild. Als je ziet dat ook ons belofteteam kampioen geworden is, dan weet je dat het er op training stevig aan toe kan gaan. Vandaag is het voor mij een extra heuglijke dag. Mijn mama, die in het buitenland woont, was deze week speciaal afgekomen om tijdens de bekerfinales te supporteren voor onze dames en om te genieten van de andere wedstrijden. Als ze dan ziet dat haar enige zoon verkozen wordt tot beste speler, dan hou je het natuurlijk niet droog!”, aldus de zielsgelukkige Jason.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier