Darter Gylian (29) gooit thuismatch in De Mambo: “Ik hoop goed voor de dag te komen”

“Dit seizoen is er eentje met ups-and-downs”, beseft Gylian Surgeon. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zaterdag staat de vijfde en zesde wedstrijd van het ADC The Winmau Belgian Darts Tour 2024 op de kalender in De Mambo in Kortrijk. Een van de deelnemers is Wevelgemnaar Gylian Surgeon.

De 29-jarige Gylian Surgeon kreeg het darten met de paplepel mee. “Van kindsbeen af raakte ik al in het dartwereldje verzeild”, vertelt Gylian. Mijn vader was een verdienstelijk darter, dus raakte ik ook verknocht aan het spelletje. Zoveel jaren later is dat nog steeds het geval.”

Internationaal

“Dit seizoen is er eentje met ups-and-downs. Vooral internationaal haal ik de beste resultaten. Tijdens de Swiss Open werd ik tweemaal negende in het dubbel en 17de individueel. Op de Dutch Open werd ik 33ste op 1.000 deelnemers. En in Boedapest werd ik in het dubbel met Stijn Declerck tweemaal 17de. De regionale wedstrijden in eigen land kunnen beter. Daar behaalde ik nog niet de verhoopte resultaten. Tijdens de eerste wedstrijden van The Winmau Belgian Darts Tour in Kortrijk was mijn gemiddelde goed maar verloor ik in de 1/32ste finale verdiend van Steve De Buck. Het tweede tornooi was ondermaats omdat ik te diep in het glas had gekeken. (lacht) In Wuustwezel raakte ik in wedstrijd drie vlot door de poule maar botste op een sterke Stefaan Deprez in de 1/32ste finale. In de vierde wedstrijd raakte ik niet door de poules. Zaterdag sta ik dus voor wedstrijd 4 en 5 zonder verwachtingen in De Mambo. Na dit tornooi volgt nog het tornooi in Antwerpen en de Open Italian op 13 tot 15 september.”

De Mambo

“Om me telkens zo goed mogelijk voor te bereiden op tornooien train ik wekelijks een tiental uren. Op woensdag staat op regelmatige basis het wekelijkse tornooi in de Mambo in mijn agenda. Daar kom je toppers als Stijn Declerck, Bart Anthierens, Thomas Morisse en John Desreumaux tegen. Dat zijn maar enkele namen die legs op wereldniveau uit hun arm kunnen schudden. Vooral voor ouwe rot John Desreumaux heb ik heel veel respect. Maar ook voor Bart Anthierens die op heel hoog niveau aan het acteren is. Door tegen die toppers te spelen leer je met druk en omgeving omgaan. Zaterdag hoop ik alvast goed voor de dag te komen”, aldus Gylian Surgeon.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier