Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’

Onder meer in de Neringenstraat staan er herstellingswerken op stapel. © Google Street View
Redactie KW

De stad Tielt trekt 346.353,83 euro voor (plaatselijke) herstellingswerken aan de Kreupelstraat, de Kroonstraat, de Lammekensstraat, de Wielmakerstraat, de Neringenstraat, de Keizerstraat en de Kapelleweg. Volgens oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open/N-VA) gaat het om oplapwerk.

Schepen van Openbare Werken Joris Vande Vyvere (CD&V) legde uit dat de focus op de stukken weg ligt die in de slechtste staat zijn. Niet voor het eerst reageerde oppositieraadslid Veerle Vervaeke dat ze die aanpak betreurde. “We pleiten voor een structurele, doordachte aanpak, waarbij de wegen gefaseerd grondig opnieuw aangelegd worden. Nu gaan jullie opnieuw voor tijdelijke oplapwerken die hoogstens een paar jaar zullen standhouden. Dat is geen duurzame oplossing.”

Te duur

Vande Vyvere counterde dat een volledige heraanleg, tot aan de funderingen toe, te duur zou zijn voor de stad en dat de beschikbare middelen zo verstandig mogelijk gebruikt worden. “Een structureel onderhoud kost 200.000 euro per kilometer, en dat budget is er gewoonweg niet. We hebben in deze bestuursperiode, inclusief deze werken, trouwens al meer dan 11 miljoen euro geïnvesteerd in wegen, voetpaden en fietspaden.”

Beschermde kasseistraat

In de marge informeerde raadslid Henk Mauws (N-VA/Open VLD) naar een stand van zaken rond de langverwachte heraanleg van de Neringenweg. “Daar zal nu plaatselijk de asfaltverharding van het fietspad hersteld worden in afwachting van een definitieve heraanleg”, aldus Vande Vyvere, die meegaf dat de stad binnenkort zou kunnen overgaan tot de aanvraag van de omgevingsvergunning voor de eigenlijke heraanleg van de beschermde kasseistraat tussen Aarsele en Kanegem. De procedure om de nodige gronden te verwerven zou lopende zijn. (SVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier