Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

Een deel van de drukke Geluwestraat is afgesloten, de parking van de supermarkt Spar is bereikbaar via de andere kant langs de Speldenstraat. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk gaan we eenrichtingsverkeer invoeren”, zegt burgemeester Youro Casier (Vooruit).

“Opeens is de riolering daar ingevallen. Die rioleringsbuizen zitten blijkbaar al 70 à 80 jaar in de grond en zijn dus niet van dezelfde kwaliteit als bijvoorbeeld die van nu. Bovendien was de manier van plaatsen toen ook heel anders. Donderdagnamiddag was er een camera-onderzoek en zijn er barsten en kleine scheuren vastgesteld. Maandag lieten we een bijkomend camera-onderzoek uitvoeren in het stuk verderop tot aan de Molenstraat. Uit dat onderzoek blijkt dat er op nog andere plaatsen problemen zijn. We gaan ook studiebureau Cnockaert aanstellen en bij hoogdringendheid een bestek en aanbestedingsdossier laten opmaken.”

Eenrichtingsverkeer

Door de omleiding kiezen veel chauffeurs nu voor de Ommegangstraat en is het daar tijdens de spitsuren zeer druk. Nu het schooljaar achter de rug ligt, zal dat wellicht verbeteren. Er komt eenrichtingsverkeer vanuit de Speldenstraat.

Vorig jaar waren er ook al verzakkingen wat verderop in de Komenstraat, ook een gewestweg. Op de as Komenstraat-Speldenstraat-Geluwestraat was er destijds van en naar Komen nog voor de aanleg van de expresweg N58 heel veel vrachtverkeer en verklaart dat nu deels de problemen met de staat van de riolering.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier