NMBS zet met ‘Kust-Express’ extra treinen in naar de kust in zomervakantie

Archiefbeeld © BELGA

Spoorwegmaatschappij NMBS zet tijdens de zomervakantie traditioneel extra treinen in op toeristische bestemmingen. Daarentegen rijden de meeste piekuurtreinen in die periode niet.

Opnieuw van de partij is de ‘Kust-Express’. Dat zijn extra treinen naar de kust (Oostende, Blankenberge, Knokke en De Panne), zowel op weekdagen als tijdens de weekends. De hele week door zullen er ook extra treinen rijden richting dierentuin Planckendael bij Mechelen en het pretpark Plopsaland in De Panne.

Tijdens het weekend zijn er voorts extra treinen naar het pretpark Walibi (station van Bierges), het dierenpark Pairi Daiza (station van Cambron-Casteau), en ook naar de Naamse gemeente Houyet, het vertrekpunt voor een kajaktocht op de Lesse.

‘Youth Holidays Combi’

Nieuw tijdens de zomer is de eerder aangekondigde ‘Youth Holidays Combi’. Daarmee kunnen jongeren tussen 18 en 24 jaar tegen 59 euro een hele maand in het hele land het openbaar vervoer gebruiken, dus ook bus, tram en metro. Voorts zijn er week- en maandabonnementen voor alleen de trein voor jongeren tot 26 jaar, en ‘Discovery Tickets’, waarbij treinticket en toegang tot een pretpark, dierentuin, museum … gecombineerd worden.

Tijdens de vakantie rijden er minder treinen tijdens de piekuren. Zo zijn de meeste P-treinen (piekuurtreinen) afgeschaft, en op weekdagen rijden de meeste IC-treinen Kortrijk – Brussel – Schaarbeek niet in juli en augustus. De NMBS geeft nog mee dat er ook geen treinen rijden tussen Burst en Aalst; reizigers kunnen met hun treinticket op een bus van openbaarvervoermaatschappij De Lijn stappen.

De spoorwegmaatschappij laat nog weten dat ze vorige zomer 8 procent meer reizigers vervoerde dan het jaar daarvoor. “Het doel voor 2024 is om het gebruik van de trein tijdens de zomervakantie nog meer te stimuleren”, klinkt het in een persbericht.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier