Laatste fase van heraanleg stationsomgeving in Diksmuide gestart: “Nieuwe pendelparking met 160 plaatsen op komst”

De laatste fase van de heraanleg van de stationsparking in Diksmuide start. Daarbij zullen zowel de parking als de overweg tijdelijk zijn afgesloten. © Annie Callewaert
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

De laatste fase van de heraanleg van de stationsparking in Diksmuide start. Daarbij zullen zowel de parking als de overweg tijdelijk zijn afgesloten. “Er komt een volledig nieuwe pendelparking met 160 plaatsen, een fiets- en wandeltunnel onder de sporen en een veilige in- en uitrit”, geeft burgemeester Lies Laridon mee.

Daardoor zal de spoorwegovergang in de Esenweg volledig afgesloten zijn voor alle verkeer van 6 tot 14 juni en zal er in het weekend van 8 juni geen trein rijden. Er worden vervangbussen voorzien. De werken maken deel uit van de laatste fase van de herontwikkeling van de stationsomgeving.

“De parkeerplaatsen in de Bortierlaan langs de kant van het station zijn tijdens de duur van de werken geen blauwe zone, de zone voor kortparkeren blijft wel behouden. De parkeerplaatsen aan de kant van de handelaars blijven wel blauwe zone. Parkeren zal kunnen in de Lange Veldstraat, tussen de Laure Fredericqlaan en Koreaplein”, legt schepen Marc De Keyrel uit. “Ook de glasbollen die op de stationsparking staan, verhuizen tijdelijk naar de kop van de parking in de Lange Veldstraat naast het Medisch Centrum.”

Omleiding voorzien

Ook de Rozemarijnstraat is tijdens de werken afgesloten voor verkeer. Wie vanuit de Maria Doolaegestraat richting de Bortierlaan wil, kan wel gewoon door. “Voor doorgaand verkeer is er een omleiding voorzien via de Eikhofstraat die ook door de bussen van De Lijn zal gevolgd worden. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleiding. Raadpleeg de routeplanner van De Lijn via hun website of app om te kijken voor welke lijnen en haltes dit gevolgen heeft”, verduidelijkt schepen Marc De Keyrel. Dit is de laatste fase van de herontwikkeling van de stationsomgeving, gerealiseerd door het lokaal bestuur ism Infrabel en NMBS.

“Hiermee wordt een groene fiets- en wandelverbinding langs de spoorlijn gerealiseerd, die aansluit op de fietssnelweg F35. Er wordt ook een regionaal hoppinpunt gerealiseerd”, aldus burgemeester Laridon. “De heraanleg van de busstelplaats en de Bortierlaan kwam al aan bod én er kwam een veilige en groene fiets- en wandelverbinding van het stadspark via het station naar het vestingspark.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier