Politie Westkust betrapt acht bestuurders met glaasje teveel op tijdens weekend

Politie Westkust hield afgelopen weekend een doorgedreven alcoholcontrole. © JH
Redactie KW

Politie Westkust hield afgelopen weekend een doorgedreven alcoholcontrole waarbij in totaal 367 bestuurders een ademtest moesten afleggen. Voor het overgrote deel was dit negatief maar acht bestuurders lieten zich toch betrappen.

De controleactie startte dit weekend aan het afrittencomplex van de E40 in Adinkerke. 198 bestuurders werden er gecontroleerd. Eén bestuurder blies alarm en mocht gedurende drie uren geen voertuig besturen. Twee andere bestuurders leverden hun rijbewijs voor zes uren in.

Er werd één proces-verbaal opgemaakt omdat men een wagen bestuurde zonder een geldig rijbewijs. In de Jaak Van Buggenhoutlaan in Koksijde legden 57 bestuurders een ademtest af. Van één bestuurder werd het rijbewijs voor zes uren ingetrokken. De controleactie eindigde aan de Kaai in Nieuwpoort.

Rijbewijs ingetrokken

Tussen 23 uur en 2 uur controleerde PZ Westkust 121 bestuurders. Eén bestuurder blies alarm en was drie uren het rijbewijs kwijt, twee andere bestuurders leverden het rijbewijs voor zes uren in. Eén bestuurder blies 1,31 promille. Het rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en de bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Twee voertuigen waren niet verzekerd. Er werd telkens een proces-verbaal opgemaakt en de beide voertuigen werden getakeld. We stelden ook drie onmiddellijke inningen op omdat de fietsen niet verlicht waren. Eén bestuurder tot slot kreeg een proces-verbaal van waarschuwing omdat de geldigheidsdatum van het keuringsbewijs was verstreken. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier