Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Op de foto zien we de voorzitters van de twaalf clubs en enkel bestuursleden van LDC De Parette en Zorgbedrijf Harelbeke. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.

Sinds 1999 organiseert De Parette verschillende clubwerkingen. “Doorheen die 25 jaar mochten we honderden senioren verwelkomen. We zijn trots op wat De Parette vandaag betekent voor de senioren uit de buurt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke en schepen van Welzijn. Lokaal Dienstencentrum De Parette is een centrale ontmoetingsplek in de stad. “Elke dag is hier wel iet te beleven”, zegt voormalig politiecommissaris van politiezone Gavers, Pierre Thomas, die pingpong speelt. “Velen zitten ook in andere groepjes. Voor ons is dit wat sport en ontspanning, maar ook een samenzijn met mensen en een praatje maken. Onze begeleider is Jan Molenaar.”

In de Parette vinden twaalf clubs en/of verenigingen hun plekje voor hun hobby of sport: biljart, pingpong, wandelclub, rummikub, petanque, breiclub, fietsclub, scrabble, creaclub, kaarten, tekenclub en praatgroep Frans. “Soms is het wel puzzelen met het wekelijks schema om elke groep zijn plaats te geven. Er zijn iedere dag activiteiten behalve dinsdag en zondag”, zegt centrumleider van De Parette Louise Desloovere.

Beschikbaarheid en laagdrempeligheid

“De buurt samenbrengen bij ons in het Lokaal Dienstencentrum of op je eigen stoep tijdens een buurtbabbel: daar staan wij voor”, luidt het bij Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette. “Onze twaalf clubwerkingen, die actief zijn in De Parette, worden telkens begeleid door een geëngageerde vrijwilliger. Zorgbedrijf Harelbeke wil een samenleving waar ouderen op een gelijkwaardige manier kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Door de beschikbaarheid en laagdrempeligheid van deze gratis activiteiten kunnen we hier sterk op inzetten. Lokaal Dienstencentrum De Parette viert zijn 25 jaar dan ook graag samen met meer dan 130 clubleden.”

Ze werden getrakteerd op een aperitief en een barbecue voorbereid en klaargemaakt in eigen keuken door koks Dirk en Shadi. Een ijsje was de afsluiter. “Een meer dan verdiende gezellige avond voor onze trouwe bezoekers”, zegt voorzitter Lynn Callewaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier