Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Philippe Claeys is aan zijn zesde oldtimerrit toe. © JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .

Vanaf 9.45 staat de koffie klaar en om 10.30 uur is de groep vertrekkensklaar. Tot dan staan er tientallens wagens te kijk in de omgeving van de Kortekeer. Wie zelf de rit op eigen tempo wil beleven kan dat via het bolletje-pijlsysteem. Op een eerste stopplaats in Wingene wordt er een aperitief of een frisdrank geschonken. Aansluitend is er een middagmaal met kip aan het spit en groente en een drankje. Voor het dessert is het even rijden tot een ijsjesstop in de nabijheid van het kasteel van Poeke.

In de namiddag is er traditioneel een stop met een bezoek aan een locatie waar iets te zien en te beleven valt.

Het Hoenderveld

Philippe koos dit jaar voor een bezoek aan wijngoed het Hoenderveld.

Hier wordt nog een drankje aangeboden. Dan is het hoog tijd voor de terugreis naar de Kortekeer waar de tafel gedekt staat voor een laatste snack.

Deelnemen kost 80 euro per volwassene en de kinderen tot 12 jaar zijn welkom tegen halve prijs. Inschrijven doe je bij Philippe Claeys op 0499 18 18 84. Het aantal deelnemers is beperkt wegens de beperkte capaciteit van de stopplaatsen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier