Zeeland is geen onbekende meer voor 36 reislustige leden van Pasar uit Ardooie

Redactie KW

Met 36 reislustige leden trok Pasar Ardooie voor een driedaagse naar onze Noorderburen. Net over de grens ligt het voor velen nog onbekende Zeeland. Aan de Pasar-reizigers gaf Zeeland zijn geheimen en vooral onbekende plekjes prijs. De uitvalsbasis was een hotelletje in Aardenburg.

Wie van wandelen hield nam de boot naar Vlissingen voor een stadsverkenning met onderweg een bezoek aan een mijnenveger. Voor wie niet wandelde was er een aangepast programma in en om Aardenburg. In Eede konden de deelnemers genieten van een glaasje wijn in de lokale wijngaard. Ze maakten voorts kennis met roofvogels en genoten van een prachtig zicht over de regio vanaf een uit gebruik genomen watertoren.

Maar ook het culinaire ontbrak niet. Een zangduo in het hotel was vocaal gezien geen songfestival waard. Maar geen nood. De Ardooienaars namen het over tijdens de karaoke die volgde. Bij Pasar kijken ze al uit naar zondag 23 juni. Dan trekken ze op daguitstap naar de regio rond Wetteren.

Vertrek om 8 uur. In Wetteren worden ze verwelkomd met koffie en een koffiekoek. Daarna bezoeken ze het prachtige kasteel van Laarne. Na het middagmaal is er spanning en plezier tijdens een rechtszaak en misschien lost Pasar wel een goed bewaard geheim, meegedragen door Arsène Goedertier.

In de gezellige kroeg Het Posthotel wordt de tocht door Wetteren afgerond. Op de terugreis is er in Astene nog een stop voor het avondmaal.

Deelnemen kost 79 euro voor leden en 89 euro voor niet-leden. Info en inschrijven op 0497 38 37 74 of rita.watteny@hotmail.com.

(foto JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier